Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Yaris Cross má české ceny, Začíná na úrovni 435 000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 08.05.2021
dalších 11 fotek
Toyota Yaris Cross | foto: Toyota
První vozy pro zákazníky dorazí do České republiky v říjnu. Přesné specifikace tuzemské zastoupení japonské značky zveřejní v následujících týdnech.
Nový model automobilky Toyota, což je městské SUV Yaris Cross, už lze objednávat v tuzemských autosalonech této japonské značky. Cena kompaktního SUV startuje na 435 000 korunách, v hybridním provedení pak je základní cena 525 000 Kč. Vůz bude k dispozici ve čtyřech výbavových stupních - Active, Comfort, Executive a Adventure. Outdoorové provedení Adventure bude možné pořídit od 685 000 korun. Se zahájeném předprodeje bude možné objednat i limitovanou edici Premiere Edition.

Na to, jak vůz vypadá zvnějšku i uvnitř, se můžete podívat do naši fotogalerie.

Auto je konstruováno na stejné podvozkové platformě GA-B jako nová Toyota Yaris. Hlavním rozdílem je však vyšší poloha za volantem i větší světlá výška. Vůz je oproti klasickému Yarisu celkově delší, širší a prostornější.

Zatímco o klasických spalovacích motorech Toyota zatím mlčí, v tiskové zprávě zdůrazňuje, že pro všechny verze Toyoty Yaris Cross je k dispozici hybridní pohon, který je stejný jako v novém hatchbacku Yaris.

Yaris Cross jako jediné kompaktní SUV s hybridním pohonem nabídne inteligentní systém pohonu všech kol (AWD-i). Standardní součástí systému pohonu AWD-i jsou dále manuálně nastavitelné režimy ‚Trail‘ a ‚Snow‘ ke zvýšení stability vozidla za náročnějších jízdních podmínek.

Yaris Cross je vybaven novým multimediálním systémem Toyota Smart Connect, který nabízí zákazníkům konektivitu mobilních zařízení bez použití kabelů. Navigace v podobě 9" displeje multimédií s jemnou grafikou podporuje online aktualizace map prostřednictvím cloudu, dopravní informace v reálném čase a informace o událostech na cestě, rovněž vyhledávání bodů zájmu online. Majitelé Yarisu Cross si pomocí mobilní aplikace MyT mohou odeslat předem naplánované trasy a nastavit palubní klimatizaci ještě před samotným nástupem do vozidla; na dálku je též možné vozidlo zamykat a odemykat.

Vůz nabízí automatické otevírání výklopné zádě pohybem nohy nebo dvojité dno kufru. Kufr o základním objemu 397 litrů lze ještě zvětšit sklopením sedadel dělených a samostatně sklopných v poměru 40:20:40. 

Verze Adventure, určená například pro cesty z města do přírody, se odlišuje například krytem pod předním nárazníkem a ochranným krytem na zádi vozu. Součástí výbavy jsou ve standardu stříbrné střešní ližiny a 18" litá kola v tmavě šedé povrchové úpravě. V kabině jsou využity dekory v provedení černý lak nebo černé čalounění stropu kabiny. Standardem jsou také pohodlná sportovně tvarovaná sedadla s koženými bočnicemi.

Hodnocení článku
5.0 z 5 (100%)
Hodnoceno: 1x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů