Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota upravila úžasnou studii FT-1, možného nástupce slavné Supry

Naše téma
Redakce | 18.08.2014
dalších 20 fotek
Toyota FT-1. | foto: Toyota
Pebble Beach /FOTOGALERIE/ - Na začátku roku Toyota ohromila svět studií FT-1. Úžasný koncept sportovního vozu by podle některých zdrojů měl představovat předobraz nástupce legendární Supry. Pro setkání Concours d'Elegance v Pebble Beach, které se konalo o víkendu, výrobce původní studii lehce přepracoval.
Změna barvy karoserie z červené na šedou je jednoduchou záležitostí, o něco větší práci Toyota odvedla v interiéru.

Při jeho navrhování prý designéři čerpali inspiraci ve filmech o moderních superhrdinech a v kabině se proto objevují technologicky prvotřídní materiály v kombinaci se světle hnědými koženými prvky.

Toyota FT-1.


FT ve jménu konceptu je zkratka pro "Future Toyota", tedy "budoucí Toyota". Stavbu si vzalo na triko designerské studio automobilky z americké Kalifornie, které se inspirovalo celou řadou slavných sportovních Toyot. Novinka má odkazovat například na modely 2000GT, Celica, Supra či MR2.

Jestli se ale FT-1 skutečně změní v nástupce Supry, to zatím opravdu není jisté. Jako povzbuzení může zafungovat skutečnost, že si Toyota prodloužila na jméno Supra patent.

Toyota FT-1.


Komu se nechce na skutečný vůz čekat, může si zatím vyzkoušet alespoň jeho virtuální podobu, kterou automobilka připravila pro hru Gran Turismo 6.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů