Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota ukázala studii S-FR Racing, ostrou verzi chystaného malého sporťáku

Naše téma
Redakce | 03.12.2015
dalších 5 fotek
Toyota S-FR Racing. | foto: Toyota
V říjnu se automobilka Toyota pochlubila zajímavým konceptem malého a lehkého sportovního kupátka S-FR. Od té doby si s ním ještě trochu pohrála a připravila jeho ostrou podobu.
Její zaměření je jasné na první pohled. Toyota ve spolupráci s dceřinou společností Gazoo Racing vůz vybavila vyboulenými blatníky, novými nárazníky, výraznými bočními prahy, lehkými koly se závodními pneumatikami, předním "lízátkem", velkým zadním difuzorem a především obřím křídlem.

Většina těchto prvků byla samozřejmě vyrobena z lehkých materiálů, zejména z plastu zesílého uhlíkovými vlákny.

Toyota S-FR Racing.


I to je důvod, proč S-FR Racing Concept i přes drobný nárůst rozměrů váží méně než "civilní" verze studie. Hmotnost se údajně vejde pod 980 kilogramů.

Vůz jinak na délku měří 4100 milimetrů, široký je 1735 mm  a vysoký jen 1270 mm.

Tajemstvím zatím zůstává pohonná jednotka, podle některých spekulací se po kapotou ukrývá 1,2litrový přeplňovaný čtyřválec s výkonem okolo 130 koní, který je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou.

Toyota S-FR Racing.


Na potvrzení těchto zpráv si ale ještě budeme muset počkat. Premiéra je totiž naplánována na lednovou autoshow v Tokiu. Možná se tam i dozvíme, jaká další budoucnost na studii S-FR Racing čeká.

Standardní verze malého sporťáku by totiž měla dorazit v roce 2017. A není vyloučené, že ji později doplní právě i ostré provedení.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů