Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota svolává po celém světě téměř tři miliony aut kvůli bezpečnostním pásům

Naše téma
Redakce / ČTK | 18.02.2016
Toyota RAV4. | foto: Toyota
Japonská společnost Toyota Motor svolává po celém světě do servisů 2,87 milionu vozů kvůli možnému poškození bezpečnostních pásů při nehodě.
Opatření zahrnuje především sportovně-užitkové automobily RAV4 vyrobené v letech 2005 až 2014.

V Severní Americe se týká 1,3 milionu vozů a v Evropě zhruba 625 000 vozů. Zadní bezpečnostní pásy ve svolávaných vozech může při nehodě poškodit kovová součást sedadel.

Automobilka k opatření sáhla poté, co zjistila, že se během dvou nedávných nehod, z nichž jedna skončila smrtí pasažéra, zadní bezpečnostní pás přetrhl. Zřejmě právě o kovovou součást sedačky.

Výrobce proto tyto problematické díly "zapouzdří" do obalu z pryskyřice. Celý úkon prý zabere 30 až 60 minut a majitele vozů nebude nic stát.

Toyota minulý měsíc oznámila, že její celosvětový odbyt loni klesl o 0,8 procenta na 10,151 milionu vozů. Firma si nicméně již čtvrtým rokem za sebou udržela vedoucí pozici na světovém automobilovém trhu.

Toyota v roce 2008 vystřídala v čele automobilového trhu firmu General Motors, která byla do té doby světovým lídrem více než sedm desetiletí. V roce 2011 získal tento americký výrobce prvenství dočasně zpět, protože Toyota se potýkala s negativními důsledky ničivého zemětřesení v Japonsku a rozsáhlého svolávání aut do servisů.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů