Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Supra se odhalí v Goodwoodu. Zatím ji kryje maskovací fólie

Naše téma
Radek Pecák | 09.07.2018
Nová Toyota Supra se odhalí v Goodwoodu | foto: Toyota
Nová generace dlouho očekávaného sportovního vozu se představí návštěvníkům Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu. Zatím Toyota nabízí dvě fotografie auta pokrytého maskovací fólií
O tom, kdy a kde se představí Toyota Supra, se veřejnost už dlouho dohaduje. Nyní je jasné, že se tak stane o příštím víkendu během Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu. Toyota ale hned vzápětí upozornila, že se zatím bude jednat jen o prototyp.

Poté snad bude jasněji také o technických údajích. Podle dostupných motorizací by mezi pohonnými jednotkami měl být určitě řadový třílitrový šestiválec z produkce BMW. Přeplňovaný agregát by v tom případě byl vyladěn zhruba na výkon 335 koní a má disponovat točivým momentem až 500 Nm.  Z nuly na stokilometrovou rychlost se má nová supra dostat během 4,5 sekundy.

Zatím je zahalena maskovací fólií


Vstupní motorizací by pak mohl být čtyřválcový dvoulitr s výkonem necelých 250 koní. Předpokládá se také, že časem se zájemci dočkají rovněž vrcholné verze GRMN.

Na délku má auto měřit 4380 milimetrů a střecha bude nad vozovkou pouze 1290 milimetrů. Toyota bude nabízet pouze karosérii kupé, technicky spřízněné budoucí BMW Z4 dostane zase jen verzi roadster.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů