Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Konec černé díry pod sedačkou. Toyota si chce patentovat šikovný nápad

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.08.2017
dalších 5 fotek
Zapadlým věcem pod sedačkou může být konec. | foto: Toyota
Zapadnutí mincí, platebních karet, klíčů a dalších vysoce důležitých věcí do prostoru mezi sedačkou a středovým panelem je opravdu frustrující záležitost. Pro někoho dokonce tak moc, že Toyota nyní vymýšlí chytrou vychytávku, jak tuto situaci pohodlně vyřešit.
Těsná mezera mezi středovým panelem a sedadlem, do níž mohou zapadnout právě malé předměty, které už poté rukou nevytáhnete, si u některých řidičů vysloužila dokonce přezdívku "jáma zkázy“ nebo "černá díra". Vylovit totiž pár korun, kreditku či tenký mobil zapadlý pod sedačkou je někdy zcela neproveditelná záchranná akce, pro níž byste museli mít ruce snad z gumy.

Tento problém měl zřejmě i někdo z vývojového střediska amerického zastoupení Toyoty. Nyní si totiž chce automobilka patentovat chytrý mechanismus, který ztracené věci nenechá zmizet v této černé díře.

Přitom jde o vskutku jednoduchou myšlenku. Mezery vedle předních sedaček budou vyplněny "trychtýři", které malé předměty nasměrují k dopadu do speciální přihrádky či tácku pod sedačkou. Ten navíc Toyota plánuje elektrickými motorky zpohybnit, tudíž po zmáčknutí tlačítka přihrádka vyjede před nebo za sedačku a vy se znovu šťastně shledáte se svými ztracenými věcmi.

Je to nakonec tak snadné, že je otázkou, proč toto "simply clever“ řešení nenapadlo někoho už dříve.

Než ale začnete jásat nad brilantností Toyoty, je nutné si uvědomit, že jde stále o pouhý nápad a automobilka nemá patent ještě v kapse. Jestli se tedy vychytávka objeví i v produkci, je zatím nejasné. Pokud se tak ovšem stane, bude tento den popisován jako triumf nad motoristickou jámou zkázy. Musíme jen doufat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů