Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota prý chystá sporťák s motorem uprostřed, nástupce legendy MR2

Naše téma
Jan Zajíc | 09.03.2017
dalších 5 fotek
Toyota MR2. | foto: Toyota
V devadesátých letech Toyota patřila mezi značky, které dokázaly oslovit i zájemce o sportovní svezení. Zdá se, že se tyto už pozapomenuté časy vrátí.
Toyota totiž chce mít v blízké budoucnosti v nabídce hned tří sporťáky. Známé kupé GT86 a připravovanou Supru by mohl doplnit také sporťák s motorem uprostřed, tedy jakýsi duchovní nástupce modelu MR2, který skončil třetí generací v roce 2007. Magazínu Evo to alespoň naznačil šéf sportovní divize značky Tetsuya Tada.

Podle něj by tato nová sportovní trojice měla být pohromadě "co nejdříve".

Čtěte také: Ostrý Yaris GRMN dorazí s osmnáctistovkou a kompresorem

Nová MR2 by přitom měla respektovat hodnoty té původní, očekávat tedy máme lehký a kompaktní sporťák. O technice se pochopitelně zatím moc neví, můžeme jen spekulovat, jestli novinka dostane třeba motor z aktuálně představeného ostrého Yarise GRMN, tedy osmnáctistovku s kompresorem o výkonu přes 200 koní, nebo třeba hybridní pohonné ústrojí, což by zrovna u Toyoty nebylo překvapením.

Zvlášť když může využít hybridní technologie inspirované vlastními závodními speciály pro vytrvalostní soutěže, například čtyřiadvacetihodinovku v Le Mans.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů