Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota prodala už sedm milionů hybridů. Jejich nabídku chce ještě rozšířit

Naše téma
Redakce | 16.10.2014
Toyota Prius. | foto: Toyota
Tokio/Praha - Toyota už po celém světě prodala více než sedm milionů vozů s hybridním pohonem. K 30. září letošního roku to bylo přesně 7,053 milionu aut. 
Hybridní vozy kombinují různé druhy pohonu, v případě japonské automobilky spoléhají na kombinaci benzinového a elektrického motoru. Toyota odhaduje, že její hybridy pomohly ušetřit přibližně 18 miliard litrů benzínu v porovnání s vozy podobné velikosti poháněnými klasickým zážehovým motorem. 

V současnosti výrobce ve více než 90 zemích světa nabízí celkem 27 různých modelů s hybridním pohonem a jeden plug-in hybrid (lze jej dobíjet ze zásuvky).

Kromě toho od počátku letošního roku až do konce roku 2015 plánuje uvést na trh celkem 15 nových hybridních aut, mezi něž patří například modely Voxy Hybrid a Noah Hybrid (pouze pro Japonsko) představené letos v lednu, Lexus NX 300h představený letos v červenci či Lexus RC 300h, jenž bude uveden na trh v druhé polovině letošního října. Toyota chce současně zvyšovat počet zemí a regionů, ve kterých své hybridní vozy nabízí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů