Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota představila nový Hilux. Je odolnější, uveze víc a dojede dál

Naše téma
Redakce | 23.05.2015
dalších 13 fotek
Toyota Hilux. | foto: Toyota
Když Toyota v roce 1968 představila první generaci pick-upu Hilux, asi sama nečekala, že stvořila budoucí legendu. Hilux si v totiž dalších letech získal pověst neunavitelného pracanta. Letos dorazí už osmé pokolení.
A dobrou zprávou je, že i nejnovější generace se ponechá drsnou tvář - i když samozřejmě nabídne několik nových prvků, které zlepší pohodlí na palubě.

Nový Hilux mezigeneračně mírně narostl: s délkou 5335 milimetrů je o 75 mm větší, dále je 1855 mm široký a 1820 mm vysoký. Rozvor náprav činí 3085 mm, tedy stejně jako v případě předchůdce.

Toyota Hilux.



Zájemci budou moci vybírat z trojice karosářských verzí a k dispozici budou dokonce i tři druhy podvozku. Standardní provedení nabídne vyvážené nastavení, komfortní podvozek bude určen pro majitele, kteří Hilux budou používat spíš na silnici, a konečně odolnější varianta je určena pro vysoké zatížení.

Mimochodem, pick-up utáhne až 3,5tunový přívěs a na korbě uveze náklad těžký až 1240 kilogramů.

Toyota Hilux.



V Evropě Toyota nabídne zřejmě dva naftové motory. Silnější turbodiesel má objem 2,8 litru, výkon 177 koní (130 kW) a nejvyšší točivý moment 450 Nm, slabší pak z objemu 2,4 litru dává 152 koní (112 kW) a 400 Nm.

Mezi novinkami, které vylepšují vlastnosti vozu, najdeme například větší palivovou nádrž, důkladněji odhlučněnou kabinu či možnost pořízení bohatší výbavy. V té se může objevit například navigace, parkovací kamera či kožené čalounění sedaček.

Osmá generace se na vybraných trzích začne prodávat na podzim.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů