Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota omladila Auris. Změnil se vzhled a dorazily nové motory

Naše téma
Redakce | 30.05.2015
dalších 15 fotek
Toyota Auris. | foto: Toyota
Toyota po třech letech od představení druhé generace modelu Auris přichází s její modernizací. Ta nabídne upravený vzhled, vylepšený interiér a především dva nové motory.
Auris se chlubí nově ztvárněnými předními i zadními partiemi. Vpředu najdeme nový nárazník, jiné světlomety a především odlišný design masky chladiče. Nového nárazníku a přepracovaných světlometů si všimneme i při pohledu zezadu.

V interiéru prý našly uplatnění kvalitnější materiály, lehce upravena byla i palubní deska. Na přístrojovém štítu se mezi tubusy s budíky objevuje 4,2palcový multifunkční displej a výbavu obohacují noví bezpečnostní pomocníci, například systém zmírňující (či dokonce předcházející) následky kolize.

Toyota Auris.



Nejdůležitější změny se ale udály v nabídce pohonných jednotek. Auris nově půjde objednat s přeplňovaným zážehovým čtyřválcem o objemu 1,2 litru, který poskytuje výkon 116 koní (85 kW) a maximální točivý moment 185 Nm. K dispozici bude s šestistupňovou ručně řazenou převodovkou, případně bezestupňovou samočinnou převodovkou CVT.

Zrychlení z klidu na stovku s manuálem zabere 10,1 sekundy, průměrná spotřeba v kombinovaném cyklu má činit 4,7 l/100 km.

Toyota Auris.



Druhou novinkou je turbodiesel o objemu 1,6 litru, který nahrazuje dosavadní dvoulitr. Šestnáctistovka dává 112 koní (82 kW) a 270 Nm, Toyota udává spotřebu 4,1 l/100 km. Kombinovat půjde pouze s manuální převodovkou.

V nabídce zůstavají naftová čtrnáctistovka (66 kW/90 k) a atmosférické benzinové motory 1,33 VVTi (73 kW/99 k) a 1,6 Valvematic (97 kW/132 k). A samozřejmě také hybridní verze se zážehovou jedna-osmičkou s výkonem 136 koní (100 kW) a spotřebou 3,5 l/100 km.

Toyota Auris Touring Sports.


Modernizovaný Auris by měl na český trh dorazit v červnu a zájemci mohou vybírat mezi pětidveřovým hatchbackem a kombíkem s označením Touring Sports. Ceny zatím nebyly oznámeny.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů