Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota GT86 sedan by měla dorazit v roce 2016. Možná dostane motor s turbem

Naše téma
Redakce | 24.12.2013
Toyota GT86. | foto: Toyota
Praha - O Toyotě GT86 v karosářském provedení sedan se mluví už několik měsíců, konkrétní informace však chyběly. Nyní se však zdá, že čtyřdveřová verze oblíbeného a oceňovaného kupí opravdu dorazí. Mělo by se tak stát v roce 2016.
Tedy až po faceliftu stávající GT86. Podle zdrojů z automobilky sedan oproti kupátku (vcelku pochopitelně) naroste a především se o 18 centimetrů natáhne rozvor. Důvod je zřejmý, Toyota potřebuje zvětšit prostor pro cestující na zadních sedadlech.

Nezbývá než doufat, že se výraznější rozměry příliš nepodepíšou na hmotnosti vozu.

Velkou neznámou je motor. Současná Toyota GT86 využívá plochý atmosférický dvoulitr, což by na těžší sedan nemuselo úplně stačit. Proto se hovoří o přeplňování či o hybridním pohonném ústrojí, které by kombinovalo spalovací jednotku se dvěma elektromotory pohánějícími přední kola.

Třetí možnost představuje zvýšení objemu stávajícího motoru. Podle některých zpráv k němu dojde dokonce už při faceliftu dvoudvéřového modelu, objem by měl narůst na 2,5 litru.

O nové karosářské variantě japonského kupé však neuvažuje jen Toyota. I partnerské Subaru už naznačilo, že pro svou verzi s názvem BRZ vidí další možnosti, například stylové kombi Cross Sport, jehož koncept nedávno ukázalo na tokijském autosalonu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů