Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota Corolla 12. díl: Japonská automobilka odhalila nový sedan

Naše téma
Radek Pecák | 16.11.2018
dalších 16 fotek
Toyota Corolla sedan (2019) | foto: Toyota
Třetí karosářská verze vozu Toyota Corolla se bude prodávat i v České republice. Doplní tak hatchback i kombi
Toyota Corolla je ve světě automobilů velký pojem. Nyní největší japonská automobilka odtajnila vzhled sedanu, který přijde na trh již ve dvanácté generaci. Oproti minulé generaci má novinka agresivnější designový výraz.

Přestože se délka vozu o malinko zkrátila, přesto to není žádný drobeček. Na délku totiž auto měří 464 centimetrů, rozvor dosahuje 270 centimetrů. Konstruktéři se zaměřili na zlepšení jízdních vlastností. Proto rozšířili rozchod kol a dozadu instalovali sofistikovanější nápravu typu multilink.

Tak jako prakticky všechny Toyoty bude i Corollu sedan moci pohánět hybridní ústrojí. To tvoří čtyřválec 1,8 a elektromotor. Dohromady poskytují výkon 90 kW (122 koní). Druhou možností motorizace se stane zážehoví šestnáctistovka s výkonem 132 koní. S dieselem, ani s plug-in hybridem se nepočítá.

Interiér je shodný s již představenými variantami hatchback a kombi. Tudíž na vrcholu palubní desky se ocitl osmipalcový dotykový displej pro ovládání mnoha funkcí. Ve výbavě se ocitne mnoho elektronických asistentů, včetně toho, který umí detekovat přítomnost chodců a cyklistů. K lepší informovanosti řidiče přispěje i desetipalcový head-up displej.

Automobil se bude vyrábět v Turecku a na český trh dorazí v průběhu příštího roku. Ceny zatím stanoveny nebyly.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů