Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toyota představila v Česku novou generaci C-HR. Odvážnější auto v nabídce nemá

Naše téma
Radek Pecák, Daniel Pecák | 17.09.2023
dalších 10 fotek
Auto se vyrábí v Turecku a dodací lhůty by měly být proto krátké | foto: Se svolením Toyota
Automobilka Toyota zahodila svůj někdejší usedlý design a nabízí atraktivně tvarované modely. První generace C-HR toho byla největším dokladem a nová rozhodně nezaostává.
Dokonce sami lidé z Toyoty s lehkou nadsázkou říkají, že je nová generace tohoto crossoveru vlastně takovým automobilovým konceptem, který se shodou okolností dostal do volného prodeje.

Tohoto auta si skutečně na silnici, až se oficiálně začne dovážet, musí všimnout každý. Zejména, pokud bude mít dvoubarevné provedení jako vůz, který na tiskové konferenci ukázali novinářům představitelé tuzemského zastoupení značky.

Auto si můžete prohlédnout v naší komentované fotogalerii.

Na druhou stranu, praktičnost není nejsilnější stránkou. V minulé generaci bylo sezení ve druhé řadě kvůli miniaturním okénkům a zvláštně skloněným sedákům tak trošku za trest. V té nové, jak jsme si vyzkoušeli, je to jen o malinko lepší. Jako rodinné auto dokonce tento model nedporučují ani odborníci tuzemského zastoupení značky. Těm by doporučili jiné typy z nabídky největší světové automobilky.

Všimli jsme si několika věcí, které jsou použity u Toyoty poprvé. Například, přestože vždy bude pod kapotou hybridní pohon, už logo na přídi není podbarveno modře. U této značky prý nyní zákazníci chápou, že Toyota se rovná hybrid. (Stoprocentní pravda to ale naštěstí není. Známe například kupé GR 86 a Supra, malý kolínský model Aygo X nebo naopak velké vozy Hilux a Land Cruiser). Dále je pozoruhodné kontrastní lakování střechy, které nově splývá přes celou záď a svítící označení modelu na horizontální liště na víku zavazadlového prostoru.

Nedobíjecí nebo dobíjecí hybrid...
Ten není úplně malý - v autě dlouhém 436 centimetrů pojme 377 litrů. Mimochodem, v porovnání s dřívější generací se auto o půl třetího centimetru zkrátilo. Zmenšil se však pouze přední převis. Naopak je auto širší a nižší, což by mělo přispět i ke zlepšení jízdních vlastností.

Interiér je zejména kolem místa řidiče řešen klasicky. Najdeme zde až překvapivě vysoký počet klasických ovládacích spínačů. Před volantem je digitální přístrojovový štít s úhlopříčkou 12,3 palce, stejnou pak má centrální multimediální displej.

Auto může pohánět jeden ze dvou nabízených klasických hybridů. V levnějším tvoří jeho spalovací část zážehová osmnáctistovka, v tom dražším dvoulitr. První soustrojí disponuje výkonem 140 koní a spotřebou 4,6 litru, větší pak nabízí a 4,8 litru. K tomuto agregátu lze dokoupit také pohon všech kol.

Poslední nabízenou verzí je plug-in hybrid, který má 224 koňských sil. Energie naakumulovaná z externě dobíjitelné baterie s kapacitou 13,6 kWh může vystačit na sedmdesát kilometrů čistě elektrické jízdy.

Toyota již oznámila ceny všech u nás nabízených verzí. Nejlevnější verzi lze v rámci akční nabídky získat již za 699 900 Kč. Jde o vůz s hybridním motorem 1,8 a ve výbavovém stupni Comfort. Ten obsahuje například také dvouzónovou automatickou klimatizaci, sedmnáctipalcové disky kol z lehké slitiny nebo parkovací kameru a mlhovky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů