Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toto je pravé SUV pro celou velkou rodinu. Nikdo vás v něm neotráví!

Naše téma
Radek Pecák | 27.09.2018
dalších 11 fotek
Obrněný vůz Roshel Senator | foto: Roshel Defence Solutions
Na snímcích je sice vojenská verze, kterou si běžný smrtelník koupit nemůže, firma Roshel ale nabízí i civilní provedení
Pokud má váš soused doma SUV Rezvani Tank, můžete ho trumfnout vozidlem, které nabízí kanadská firma Roshel Defence Solutions. Navíc má podstatně větší přepravní kapacitu.

Pokud se cestující zvládnou trošku uskromnit, pak se jich dovnitř vejde až 12. Většina jich však bude sedět na podélných lavicích bez valného výhledu ven.

Roshel Senator, jak zní jeho obchodní označení, je totiž plnohodnotné vojenské obrněné vozidlo, které má podlahu odolnou vůči výbuchu min a dostatečné pancéřování pro zastavení střel z ručních zbraní. Pokud je vybaveno nástavcem ve tvaru věže, může být vybaveno i různými zbraňovými systémy pro ničení protivníka.

Hlavní výhodou ale je, že ve voze standardně zabudován systém CBRN, což je klimatizace opatřená filtry zabraňujícími tomu, aby do interiéru pronikl vzduch zamořený chemickými, biologickými či jadernými zbraněni.

O technických parametrech zatím není nic známo. Jen to, že karosérie je postavena na podvozku komerčního užitkového automobilu, a že o pohon se stará osmiválcový turbodiesel Powerstroke od Fordu s objemem válců 6,7 litru. Protože je běžně montován do pick-upu Ford F 450, je pravděpodobné, že i Senator jezdí na podvozku tohoto vozu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů