Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

TOP 5: Tohle jsou nejlevnější kombi na českém trhu

Naše téma
Redakce | 02.12.2013
Dacia Logan MCV. | foto: Dacia
Praha - Když se podíváte na nejdostupnější automobily na českém trhu, zjistíte, že většinou jde o malá vozítka určená primárně do města. Co když ale potřebujete něco prostornějšího a praktičtějšího? Pak by se mohl hodit nějaký kombík. Zjistili jsme, které jsou u nás nejlevnější. 
Přehled vychází z aktuálních cen základních výbav a hledali jsme opravdu jen mezi vozy kategorie kombi. Ty však nemusí být jedinou "velkoprostorovou" možností, zvlášť rodiny by mohly oslovit některé automobily ze segmentu malých MPV. Mezi nejdostupnějšími najdeme Dacie Dokker a Lodgy či Škodu Roomster.

Ale pojďme už ke kombíkům.

1. Dacia Logan MCV
Dacia Logan MCV.


Nejlevněji vychází Dacia Logan MCV, novinka na českém trhu, která se prodává od říjnu. Základní model s výbavou Access a motorem o objemu 1,2 litru stojí 179 900 Kč.

Čtyřválec má výkon 75 koní a točivý moment 107 N.m, průměrná spotřeba "na papíře" je 5,8 l/100 km. Zavazadelník nabízí objem 573 litrů, což je sice o něco méně než u předchozí verze, i tak je ale z vybrané pětice největší. Navíc po sklopení zadních sedadel se nákladový prostor zvětší na 1518 litrů objemu.

Na druhou stranu základní stupeň Access není zrovna bohatý. Výbava zahrnuje v podstatě jen několik bezpečnostních prvků, například čtyři airbagy, stabilizační a protiprokluzový systém. Jinak chybí rádio, klimatizace či palubní počítač a mlhovky. A za nic z toho si nemůžete ani připlatit.

Pokud budete chtít lépe vybavený vůz s klimatizací, budete potřebovat 214 900 korun, což je stále méně, než kolik stojí druhý nejlevnější kombík v přehledu.

2. Škoda Fabia Combi
Škoda Fabia Combi.



Druhým vozem v pořadí je Škoda Fabia s motorem 1.2 HTP a výbavou Active Champion. Tento model je k dostání za 234 900 Kč a nabízí již třeba klimatizaci, či rádio s CD a MP3 přehrávačem.

Pod kapotou pracuje tříválec o výkonu 69 koní a s maximálním točivým momentem 112 N.m. Výrobce udává kombinovanou spotřebu 5,5 l/100 km. Zavazadlový prostor Škody Fabie Combi disponuje velice solidním objemem 480 litrů.

Pokud zatoužíte po silnějším motoru, můžete zvolit například atmosferickou čtrnáctistovku (247 900 Kč), nebo přeplňovanou jednotku 1.2 TSI (259 900 Kč).

3. Renault Clio Grandtour
Renault Clio Grandtour.


Francouzský kombík vychází jen o tisíc korun dráž než Fabia, jde však také o podstatně novější vůz. Základní provedení má pod kapotou čtyřválec o objemu 1,2 litru, dokáže vyvinout výkon až 73 koní a točivý moment 107 N.m. Hodnota kombinované spotřeby je 5,5 l/100 km.

Clio Grandtour s pořizovací cenou 235 900 Kč nabízí základní výbavu Authentique, v níž najdeme například tempomat, asistenta pro rozjezd do kopce nebo třeba vyhřívaná zrcátka. Klimatizace je za příplatek 20 tisíc. Kufr pak pobere 443 litrů.

4. Peugeot 207 SW
Peugeot 207 SW.


"Výběhový" Peugeot 207 SW vyjde na 245 000 korun a dostanete k němu benzinovou čtrnáctistovku. Čtyřválec produkuje výkon 73 koní a průměrně si řekne o 6,4 l/100 km.

V základní výbavě Access chybí žádaná klimatizace, abyste na ni (a další komfortní prvky) dosáhli, musíte sáhnout až po stupni Active. Ten se stejným motorem stojí 260 tisíc korun.

Z celé pětky má 207 SW nejmenší zavazadelník - disponuje objemem 428 litrů.

5. Seat Ibiza ST
Seat Ibiza ST.


Nejlevnější Seat Ibiza ST má cenovku 252 900 Kč a pod kapotou tříválec o objemu 1,2 litru s výkonem 60 koní a spotřebou 5,5 l/100 km. 

Ve výbavě najdeme například centrální zamykání či rádio s přehrávačem CD a MP3. Klimatizace chybí a pro základní motorizaci ani není k dispozici.

Kufr má objem 430 litrů.

Připraveno ve spolupráci s Automotonews.cz
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů