Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Toledo dostalo nový naftový motor a řadu vylepšení. Ceny se však nemění

Naše téma
Redakce | 14.11.2013
Seat Toledo. | foto: Seat
Praha - Seat uvádí na český trh model Toledo pro rok 2014. Vůz, který se vyrábí v České republice, dostává nový naftový motor a celou řadu především technických vylepšení.
Při pohledu zvenku si možná všimnete pozměněného loga automobilky, které debutovalo na novém Leonu. Novinkou v interiéru je nový volant, upravená hlavice řadicí páky a možnost ovládat všechna okna z místa řidiče. Výbavová linie Style pak disponuje dekorační lištou opatřenou klavírním lakem a nově ztvárněným ovládacím panelem klimatizace.

Nejdůležitější změny se však skrývají v útrobách Toleda. V konstrukci podvozku nalezly uplatnění nové tlumiče a hlavně elektromechanický posilovač řízení s proměnlivým účinkem v závislosti na rychlosti jízdy. Ten nahradil dosavadní elektrohydraulickou jednotku.

Zájemci mají nyní na výběr čtyři zážehové a dva vznětové motory. Díky zavedení jednotky 1.6 TDI o výkonu 90 k (66 kW) je nyní možné pořídit vznětové Toledo za méně než 400 tisíc, konkrétně za 391 900 Kč. Nový turbodiesel poskytuje točivý moment 230 N.m a Toledo s ním zrychlí z 0 na 100 km/h za rovných 12 sekund a dosahuje nejvyšší rychlosti 184 km/h. V případě této jednotky je však důležitější spotřeba, Seat se chlubí hodnotou 4,4 l/100 km. Za příplatek bude k dispozici i verze se sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou DSG.

Seat Toledo.


Základní provedení Basis s tříválcem o objemu 1,2 litru lze pořídit stejně jako dosud již za 269 900 Kč, přičemž navíc zahrnuje paket Basis, který nabízí klimatizaci a rádio Seat Sound systém 1.3.

Výbavu linie Reference lze zdarma rozšířit volbou paketu Reference, jehož součástí jsou 16" kola z lehké slitiny, paket Komfort (tempomat, přední mlhovky s integrovanou funkcí odbočovacích světel), rádio Seat Sound systém 2.1 (vstupy AUX-in/USB, ovládání na volantu, 6 reproduktorů), handsfree Bluetooth s hlasovým ovládáním, palubní počítač, paket Schránky (přední a zadní loketní opěrka, fixační síť, háčky a přihrádky v zavazadlovém prostoru), zadní kotoučové brzdy a tmavá okna od B sloupku.

Pro Toledo je k dispozici také paket Style, který za cenu 10 000 Kč obsahuje navigaci s dotykovým displejem a hlasovým ovládáním, digitální příjem rádia, handsfree Bluetooth, 6 reproduktorů a vstup USB, dále asistenta rozjezdu do kopce, kontrolu tlaku v pneumatikách, zadní kotoučové brzdy, zadní parkovací senzory, tmavá okna od B sloupku, stěrač zadního okna a paket Winter s vyhřívanými předními sedadly a vyhřívanými tryskami ostřikovačů.

Kompletní ceník najdete zde.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů