Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle ruské SUV za dva miliony se divočiny nebojí

Naše téma
Jan Markovič | 06.11.2018
dalších 18 fotek
Technoimpulse Rocket Z | foto: Technoimpulse
Bude s ním trochu problém zaparkovat ve městě, ale jakmile vyrazíte do terénu, nelekne se ničeho. Nové ruské SUV Technoimpulse Rocket Z má pořádnou výbavu do divočiny i prostor na spaní.
Asfaltové silnice v Rusku prý končí nedaleko za Moskvou. Možná právě proto tamní společnost Technoimpulse staví obří off-roady a SUV, které si mají poradit s tím nejtěžším terénem. Jejím posledním modelem je Rocket Z 210-91, který je na prodej za 5,6 milionu rublů, tedy v přepočtu asi dva miliony korun.

Za tu cenu dostanete drsně vypadající stroj, který zastíní běžná auta svojí velikostí. Vůz je široký skoro 2,5 metru a dlouhý 4,9 metru. Hlavní je ale jeho světlá výška – podvozek se pohybuje v neuvěřitelných 60 centimetrech nad zemí, tedy třikrát výš než u běžných SUV. Tohle auto se brodu rozhodně nelekne!

To spíš bude mít strach ze silnic a dálnic. Má totiž uprostřed uložený slabý motor od Hyundai. Konkrétně jde o vznětový čtyřválec o objemu 2,5 litru, který disponuje výkonem směšných 82 koní. K dostání má být ale i jeho silnější varianta o výkonu 99 koní. Turbodiesel ani nevytváří solidní točivý moment, základ má 196, silnější verze 230 Nm.

Technoimpulse Rocket Z


Jenže jak už bylo řečeno, v tomhle vozidle je asfalt spíš sprosté slovo. Když přijde na terén, zvládne díky krátkým převisům vyjet na opravdu strmý kopec. Nájezdový i výjezdový úhel mají hodnotu 52 stupňů. K dispozici je i stálý pohon všech kol a samozřejmě také redukční převodovka, která zajistí stálý postup terénem.

Zvláštní je ale uspořádání kabiny. Řidič je jediným členem posádky, který má plnohodnotné místo. Sedadlo spolujezdce se vyklápí do polohy, jen když je potřeba. V druhé řadě je obyčejná lavice a vzadu najdete výklopné pryčny, které se dají v případě potřeby složit do pohodlné postele pro dva. Rocket Z je zjevně připraven na vše.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů