Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle ojeté Ferrari 599 je dnes drahé jako nové LaFerrari. Proč stojí tolik?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 02.06.2017
dalších 21 fotek
Ferrari 599 SA Aperta. | foto: ferrariquebec.com
Na trhu ojetých a raritních Ferrari to milionovými částkami jen lítá. Není tedy divu, že i unikátní a pouze šest let staré Ferrari se může hravě vyrovnat ceně posledního hypersportu maranellské automobilky.
Velmi speciální Ferrari 599 se nyní objevilo na prodej v kanadském Québecu a jeho cenovka je opravdu vysoká.

Jedná se totiž o model 599 SA Aperta z roku 2011, které je v podstatě otevřenou verzí ostrého 599 GTO. Ferrari těchto speciálních verzí vyrobilo jen 80 kusů, a to v rámci oslav osmdesátého výročí karosárny Pininfarina. Skoro přes noc se tak Aperta stala vyhledávaných sběratelským kouskem.

Pod kapotou vozu je tedy identický motor jako ve verzi GTO. Jde o atmosférický dvanáctiválec o objemu šesti litrů, o výkonu 670 koní (493 kW) a točivém momentu 620 Nm. Tím je zajištěno zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a maximální rychlost 325 km/h.

Čtěte také: Kolem nehody půjčeného policejního supersportu poletují otazníky. Co zatím víme?

Ceny 599 SA Aperta v současné době letí nahoru i proto, že u Ferrari bude stále obtížnější sehnat model bez přeplňovaného motoru nebo s hybridním ústrojím.

Vůbec se nelze divit tomu, že takto speciální kousek po pár letech nakonec i dorovnal cenu moderního vrcholného hypersportu LaFerrari, který v době uvedení stál v přepočtu kolem 30 milionů korun.

Za 599 SA Aperta chce kanadský prodejce kolem 28 milionů korun. Za tu cenu je navíc v perfektním stavu s najetými 1381 kilometry.

Čtěte také: Ronaldo si na svoje Bugatti vydělá za pět hodin. Jak to mají další fotbalisti?

Že může tato Aperta i silně překonat cenu LaFerrari dokazují další kusy, jež byly nedávno na prodej v Německu a USA za v přepočtu 33 milionů, respektive až 37 milionů korun.

Kam až budou ceny vozů z limitovaných sérií Ferrari stoupat, si nikdo neráčí odhadovat. Hodnoty těchto aut rok od roku stoupají a v mnoha případech se zdá, že snad nemají strop.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů