Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Stát prodává Lamborghini Gallardo za cenu Superbu. Máte zájem?

Naše téma
Daniel Fuglevič | 13.09.2017
Lamborghini Gallardo Spyder. | foto: uzsvm.cz
V inzerci se dají občas najít i zajímavé supersporty za relativně málo peněz. Někdy ale naleznete nejlevnější nabídky takzvaně "na úřadě". To je i případ tohoto ojetého Lamborghini, které má minimální kupní cenu nižší skoro o milion, než je obvyklé.
Modré Lamborghini Gallardo Spyder z roku 2007 se totiž nyní objevilo v nabídce prodeje movitého majetku, který dříve zabavila policie v rámci páchání trestné činnosti. O prodej těchto zabavených věcí se stará Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) a není to poprvé, kdy se na jejich webu objevila parádní auta. Dříve tak bylo nabízeno třeba Ferrari 575M, Hummer H2 a další.

Celkově se v nabídce movitého majetku k prodeji objevuje široká řada věcí a nejde pouze o automobily. Nakonec tato „státní inzerce“ vypadá jako opravdu bizarní garážový výprodej, kdy se mezi elektronikou, dobíjecími kartami na mobil, motorovou pilou, náhrobními kameny a pár dalšími ojetinami válí právě modré Gallardo.

Vaše může být mimochodem také Škoda 110 L za pouhých 6200 korun. Berte, dokud je k mání.

Ale zpátky k Lamborghini. Vůz byl dříve zabaven Policií ČR, přesněji oddělením Národní centrály proti organizovanému zločinu SKPV, Odboru závažné hospodářské trestné činnosti. Možná tedy patřilo nějakému daňovému podvodníkovi.

Vy jen musíte vědět, že jeho cena je o přibližně milion korun nižší, než podobně staré kousky na českém i evropském trhu ojetin. Gallardo Spyder z roku 2007 se totiž pohybuje nejčastěji okolo 2 až 2,5 milionu korun. Kousek nabízený úřadem dostal minimální prodejní cenu 1 252 500 korun.

Za otevřený supersport s pětilitrovým desetiválcem, 519 koňmi (382 kW) a najetými 36 571 kilometry, je to opravdu maximálně nízká cenovka. Podobné peníze přitom dnes dáte za novou Škodu Superb s naftovým dvoulitrem v plné výbavě. Provozní náklady ale samozřejmě budou úplně jiné.

Přesto bychom neřekli, že tato koupě má nějaký háček. Cenovka odpovídá stavu, takže je zde poškozený disk a pneumatika, brzdové kotouče mají trochu koroze a baterka by chtěla vyměnit. Trochu pak hašteří elektronika stahovací střechy, která prý za chodu vypíná motor, a taktéž svítí kontrolka ABS. Pozitivní stránka věci? Technická je platná do 21. 9. 2018.

Za tuto cenu jde o pouhé maličkosti. Nicméně byste měli být ostražití. I když to tak nevypadá, stát tento majetek nabízí formou aukce, takže kdo dá více, ten s Lambem nakonec odjede. Jestli se chcete kouknout na podrobnosti inzerátu, najdete ho tady.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů