Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle je Audi RS4 Avant. Rodinný kombík má 450 koní a stovku dá za 4,1 vteřiny

Naše téma
Daniel Fuglevič | 12.09.2017
dalších 21 fotek
Audi RS4 Avant. | foto: Audi
Pokud se vám zdá Audi S4 Avant nedostatečně agresivní a málo výkonné, německá automobilka po dlouhém čekání přichází s novou nejvýkonnější verzí svého kombíku. Všechno je zde správně, auto vypadá silácky a silákem opravdu je.
Ke všemu se Audi designem inspirovalo u populární první verze RS4 Avant z roku 1999 a podle všeho taky u legendárního závoďáku Audi 90 quattro IMSA GTO. Přední maska je tedy pořádně široká a nárazník dostal rozměrné otvory přívodu vzduchu ke chladičům. Nešetřilo se ani karbonovými vlákny a onen modrý lak Nogaro přímo odkazuje na starší kombíky řady RS.

Agresivnímu exteriéru se vyrovná i motor pod kapotou, který dříve dostalo i kupé RS5. Jde tedy o dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 2,9 litru a výkonu 450 koní (331 kW). Proti starší verzi RS4 Avant sice nenabyl na koních, ale zato se mu zvětšil krouticí moment o celých 170 Nm na konečných 600 Nm.

Díky těmto hodnotám, osmistupňové automatické převodovce a pohonu všech kol zvládne 1790 kg vážící kombík akcelerovat z nuly na 100 km/h za 4,1 sekundy. Maximální rychlost je pak elektronicky limitovaná na 250 km/h. U příplatkového dynamického paketu vám však Audi s radostí posune omezovač až na 280 km/h.

Pokud se vrátíme k hmotnosti rychlého kombíku, celkově docela zhubnul. Se zmíněnými 1790 kg je totiž o 80 kg lehčí proti předchůdci.

Vůči normální A4 Avant auto sedí o 7 mm blíže k zemi, přičemž v nabídce bude i sportovní podvozek se systémem Dynamic Ride Control. Standardně vůz stojí na 19palcových kolech, zatímco 20palcová jsou za příplatek. Navíc si pak zaplatíte i za keramické brzdy.

Prvky interiéru jsou z větší části přeneseny z kupé RS5 a pochopitelně zde najdete loga RS, head-up displej, digitální přístrojovou desku a nakonec si můžete vzhled interiéru upravit dle libosti v rámci příplatkového programu Audi Exclusive. Objem kufru je na standardních 505 litrech.

První kousky nového Audi RS4 Avant bude možné rezervovat už letos na podzim a k zákazníkům by se měly dostat na začátku roku 2018. České ceny zatím nebyly zveřejněny, v Německu má však novinka startovat na částce v přepočtu okolo 2,1 milionu korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů