Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle je nejlevnější plně pojízdné Ferrari na trhu. Divíte se?

Naše téma
Jiří Švamberk | 14.03.2019
dalších 5 fotek
Úpravcem poničené Dino 308 GT4 | foto: archiv
Ať už tuto zrůdnost spáchal kdokoliv, nový majitel se bude muset hodně snažit, aby dal vše do původního stavu.
Tak co, poznali jste model, který se stal základem tohoto „kočkopsa“? Abychom pravdu řekli, chvilku jsme tápali i my, ovšem dveře a nezaměnitelný A-sloupek prozradily, že tím chudákem je Dino 308 GT4. Podle inzerátu na americkém automobilovém serveru Copart byl vyroben v roce 1975 a má najeto velmi slušných 66 tisíc km. S tím, co je na něm „navěšené“, si už ale úplně jistí nejsme, nicméně vidíme komponenty z 360 Modena a 550 Maranello.

Dino 308 GT4 je model, který Enzo původně odmítal prodávat pod značkou Ferrari, protože mu nepřišlo vhodné do jeho vozů montovat šestiválcové motory. Svolil však, že se mohou nabízet pod samostatnou značkou Dino. Od roku 1976 však model přechází pod značku Ferrari a je nabízen s logem vzpínajícího se koně.

V aukci nabízený kousek to štěstí ještě neměl a jde tedy o model Dino. To ale ještě neznamená, že by ho někdo měl, a promiňte nám ten výraz, takhle šíleně zprasit. Kdo tohle udělá tak slavnému vozu, jehož cena v posledních letech raketovým tempem narůstá?

Úpravcem poničené Dino 308 GT4


Jedinými pozitivy je interiér, který je netknutý, a cena, za kterou se vůz vydražil. Půl milionu korun za Ferrari, jehož originální sourozenci se v průměru prodávají za čtyřnásobek, se zdá být jako skvělá koupě. Ovšem náklady na navrácení vozu do původního stavu budou ohromné. Tak trochu se obáváme, že tohle auto skončí jako dárce orgánů, protože motor stojí zmíněných 500 tisíc Kč. Jen horní uložení tlumičů stojí na ebay.com 15 tisíc Kč.   
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů