Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Hodiny na sněhu a miss v kabině. O Rallysprint se bude povídat ještě dlouho

Naše téma
Milan Novotný | 04.12.2023
dalších 30 fotek
Pražský rallysprint 2023 | foto: Robert Balcar
Moment, kdy se fabie Jana Černého řítí do časovky, a tam čeká na start Vojtěch Štajf, mohl skončit pořádným bouchancem. Takové drama se odehrálo v sobotu na 28. ročníku Tipcars Pražský Rallysprint 2023. Při sledování videa, na kterém jsou dramatické chvíle zachyceny, tuhne krev v žilách. Záznam se hned stal hitem sociálních sítí. 
Jen pár centimetrů od možné tragédie se podařilo zastavit Janu Černému své zavodní auto, když se při brutálním brždění otočil o 360 stupňů. Vojtěch Štajf v ten samý okamžik, kdy se k němu zezadu řítil soupeř, vystartoval do rychlostky.

Podívejte se na dramatické okamžiky:



„Takhle rychle se Vojta ještě nikdy ze stopky nerozjel,“ okomentoval Černý na Facebooku dramatickou situaci. „Díky moc, Vojto, dlužím ti pivo!“ Těžko říct, jak v těchto okamžicích bylo Černého spolujezdkyni Miss Czech Republic z roku 2020 Natálii Kočendové.

Krizová chvíle z rallye v Praze má na to, aby si o ní povídali fanoušci ještě několik dní. A nejen v Česku. Jeden z mnoha diskutujících na sociální síti Facebook napsal: „Tenhle moment obletí svět.“

"Omlouvám se všem v okolí za vystrašení! Ale co, když to dobře dopadlo, tak máme alespoň příběh a zážitek,“ pokračoval Černý, který nakonec skončil celkově třetí. Vítězem Pražského Rallysprintu se stal Martin Vlček před favorizovaným Erikem Caisem. Štajf dojel na páté pozici. Celkem bylo klasifikováno padesát posádek, třináct aut cíl nevidělo - třeba Tomáš Enge nedojel kvůli ulomenému kolu.

V Praze tedy mnoho nechybělo, aby se zopakovala havárie finského jezdce Esapekka Lappiho, který se naboural na rychlostní zkoušce číslo pět při říjnové Středoevropské rallye. V místě nehody tehdy navíc stálo několik fanoušků, kteří stihli před řítícím se speciálem jen tak tak uskočit. Během hrůzně vyhlížející nehody naštěstí nikdo neutrpěl žádné zranění.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů