Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Miss jako spolujezdkyně a potlesk pro sypač - ohlédnutí za TipCars Rallysprintem

Naše téma
Radek Pecák | 04.12.2023
dalších 14 fotek
V pošmourném počasí růžová Fabia diváky bavila | foto: Radek Pecák
I v přívalech sněhu se pořadatelům podařilo připravit zajímavé loučení s rallyovou sezónou
Na trať stále se sypající sníh byl zárukou dobré zábavy pro diváky, kteří se přišli podívat na Strahov, kde se opět odehrávala hlavní část Tipcars pražského Rallysprintu.

Atmosféru závodu si můžete připomenout při prohlížení naší komentované fotogalerie.Přesto se podařilo odjet všechny plánované rychlostní zkoušky a diváci rozhodně nemusel čekat na tu poslední speciální neměřenou, aby viděli rozevláté průjezdy zatáčkami a od kol odlétávající spršky sněhu.

Bohužel se na Strahově již nepředstavia Fiesta WRC Jana Dohnala ani Škoda Fabia RS Rally II. Oba skončili již na ranních zkouškách mezi pražskými čtvrtěmi Radotín a Řeporyje.

Promrzlí diváci se na Strahově nejprve bavili při poměrně ostrých průjezdech silničářského sypače a následně obdivovali odvahu a tepelnou regulaci posádky otevřeného vozu Aero Minor. Jednalo se o stejný exemplář vozu, který se v létě účastnil veteránské čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans.

Chybějící speciální zimní obutí společně se sněhovou břečkou na asfaltu pak rozhodně nedovolilo, aby se teto medailista z Le Mans v roce 1949 rozjel na svoji maximální rychlost 120 kilometrů v hodině.

Své maximální rychlosti ale pak rozhodně nedosáhlo ani brutální oranžové Porsche 997 GT3.

Vítěz byl nakonec poněkud překvapivý. Stal se jím Martin Vlček se svým Hyundai i20 R5, který měl nakonec v cíli lepší součet časů než vítěz tří rychlostech Erik Cais.

Na stupně vítězů se nakonec dostaly hned dvě ženské celebrity. Navigování Martina Vlčka měla totiž na starosti moderátorka Daniela Révaiová a na sedadle spolujezdce ve třetí Fabii Jana Černého byla během závodu Miss ČR 2000 Natálie Kočendová. Právě kvůli ní dostal závoďák Jana Černého speciální růžové zbarvení a byl tedy mezi ostatními vozy zdaleka nejnápadnější.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů