Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Thunder Power je elektrický sedan s dojezdem 650 kilometrů. Míří i do Evropy

Naše téma
Redakce / ČTK | 16.09.2015
Thunder Power. | foto: Thunder Power
Tchajwanská skupina Thunder Power chce v roce 2017 v Evropě nabízet elektrické vozy s dojezdem až 650 kilometrů. Ve Frankfurtu představený sedan s luxusním interiérem však slibuje také rychlé svezení.
Zájemci totiž budou vybírat mezi dvěma verzemi. Slabší nabídne výkon 313 koní (230 kW), silnější pak dokonce 435 koňských sil (320 kW). Výkonnější provedení slibuje zrychlení z klidu na stovku pod pět sekund a maximální rychlost 250 km/h.

Thunder Power.


Dlouhý dojezd prý zaručují baterie o kapacitě 125 kWh, které jsou podle výrobce levnější a lehčí, než u konkurence. Na plně nabité akumulátory vůz údajně zvládne až 650 kilometrů, po půlhodině dobíjení prý získají energii na alespoň 300 km.

Design sedanu navrhlo renomované italské studio Zagato a na vývoji technologie se podílely společnosti Bosch, Dallara a CSI.

Thunder Power.


Po Evropě, kde chce tchajwanská skupina začít elektromobily prodávat v roce 2017, dojde řada i na další trhy. O rok později se má řada elektromobilů Thunder Power objevit v Číně a následně v USA.

V Číně se také nachází hlavní výrobní závod Thunder Power. Kompletní výzkum a vývoj všech vozů bude umístěný v evropské centrále u Milána.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů