Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla se stala nejhodnotnější americkou automobilkou na akciovém trhu

Naše téma
Dominik Valášek | 04.04.2017
dalších 5 fotek
Tesla Model 3. | foto: Tesla
Ač Tesla prodává oproti velkým a zaběhnutým automobilkám jen zlomek aut, podařil se vizionářskému výrobci elektromobilů doslova husarský kousek. Tesla se totiž dnes stala vůbec nejhodnotnější automobilkou na americkém trhu s akciemi.
Během dnešního obchodování dosáhla Tesla podle agentury Reuters hodnoty 52,7 miliardy dolarů (1,3 bilionu korun). Oproti tomu dosud vedoucí koncern General Motors dosahuje hodnoty pouze 49,6 miliardy dolarů.

Na třetím místě se mezi automobilkami drží Ford, který Tesla předstihla již v pondělí.

Čtěte také: Nový Volkswagen Arteon už si můžete objednat. Za kolik?

Za raketovým růstem Tesly stojí pár dní staré oznámení, podle kterého zažila značka rekordní čtvrtletí. Za první tři měsíce letošního roku bylo zákazníkům dodáno 25 000 vozů, což znamená meziroční nárůst o 69 %. Konkrétně se jednalo o 13 450 sedanů Model S a 11 550 SUV Model X.

I tak je ale Tesla v oblasti odbytu jen malou rybou. Za minulý rok prodala rychle se rozvíjející automobilka 76 230 vozů, zatímco General Motors prodalo kolem deseti milionů aut. Přesto je však Tesla na akciovém trhu extrémně cenná právě kvůli potenciálu růstu -  i když se jí nedaří generovat ani zisky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů