Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla prý příští týden odhalí cosi "neočekávaného". Co by to mohlo být?

Naše téma
Redakce | 11.10.2016
Tesla Model X. | foto: Tesla Motors
Americká automobilka Tesla Motors, která vyrábí vozy s elektrickým pohonem, má brzy ukázat "neočekávanou" novinku. Šéf firmy Elon Musk totiž na sociální síti Twitter slíbil odhalení jakéhosi produktu, k němuž dojde už 17. října.
Kromě termínu a přesvědčení, že pro většinu lidí bude novinka překvapivá, však Musk nic bližšího neprozradil. Okamžitě se tedy vyrojily spekulace, co by tak Tesla mohla představit. Jednou možností je rozšíření aktuální nabídky modelů o další vůz.

Americká firma aktuálně prodává dva automobily, sedan Model S a velký crossover Model X. Na jaře představila prototyp cenově nejdostupnějšího Model 3, který by však měl být uveden na trh v příštím roce. Trojici pak doplní ještě menší crossover - ten dostane zřejmě označení Model Y.

Šéf společnosti Elon Musk totiž už dříve naznačil, že touží po modelové nabídce, jejíž jména, respektive písmena na konci, by dala dohromady slovo "sexy". Plány mu sice pokazil Ford, který vlastní práva na označení Model E, Tesla si ale poradila číslem 3, které stylizuje do podoby připomínající písmeno E v logu firmy. Nabídka firmy tedy bude "S3XY".

Malý crossover? Nebo třeba pick-up?
A právě Model Y by mohl být oním tajemným produktem, který se Tesla chystá 17. října odhalit. Očekává se, že malý crossover využije architekturu Modelu 3, vzhledem však bude logicky bližší Modelu X.

To je tedy první možnost. Nikoli ale jediná. Mluví se také o tom, že se Tesla pochlubí pokrokem v plánu vyrábět v blízké budoucnosti všechny druhy vozidel, včetně minibusů a užitkových vozů. Tesla by tedy mohla ukázat například plánované "vozidlo pro městskou hromadnou dopravu", vlastní pick-up nebo dokonce i menší nákladní automobil - alespoň ve stadiu prototypu.

Dalším možným objektem slibovaného odhalení může být produkční podoba Modelu 3 nebo detailní představení jeho interiéru. A nakonec ani nemusí vůbec dojít přímo na auto, akce se může týkat například nové verze semiautonomního řízení (Tesla této funkci říká Autopilot) či nějaké technologické novinky.

Anebo Musk překvapí něčím úplně jiným?
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů