Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla Model 3 je konečně v Evropě. V Česku na ni ale stejně nenarazíte

Naše téma
Jan Markovič | 16.11.2018
dalších 18 fotek
Tesla Model 3 | foto: Tesla
Na nejdostupnější elektromobil od kalifornského výrobce se čeká už přes rok. Zatím uspokojoval poptávku v USA, teď se první vozy dostaly i do Evropy.
Elektromobil Model 3 je tady. Tesla začala předávat první auta držitelům rezervace z Evropy. Lidé, kteří si ji objednali, přitom museli čekat déle než rok. Zatím totiž automobilka stíhala produkovat jen tolik vozů, aby je mohla předávat v USA.

Tesla ale ukáže své vozy jen ve vybraných zemích. Pozvánku dostali první zákazníci v Norsku, ve Francii, Španělsku, Německu, Belgii, Portugalsku, Švýcarsku, Rakousku a Nizozemsku. První kusy se objevily už ve středu ve Francii, kde budou k vidění až do konce měsíce. Kromě toho se Model 3 dostaví i na trhy v Číně a Japonsku.

Tesle se podařil husarský kousek, když před dvěma lety představila pouhý prototyp Modelu 3, díky němuž si pak auto jen během dvou dnů objednalo na čtvrt milionu lidí. Zároveň to ale pro automobilku miliardáře Elona Muska byl problém, protože ze začátku nestíhala výrobu. I kvůli dlouhému čekání pak celá řada zájemců svou objednávku zrušila.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů