Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tesla chystá nový Roadster. Má být větší a rychlejší

Naše téma
Redakce | 18.05.2016
Tesla Roadster. | foto: Tesla Motors
Roadster byl v roce 2008 prvním modelem amerického výrobce elektromobilů Tesla Motors. Malý sporťák se vyráběl do roku 2012, automobilka za dobu produkce dokázala prodat asi 2500 exemplářů. V blízké budoucnosti se má Roadster vrátit, Tesla totiž plánuje jeho druhou generaci.
Zatímco původní Roadster byl vlastně "jen" přepracovaným Lotusem Elise, který samozřejmě dostal elektrické pohonné ústrojí, nástupce by měl být původním dílem automobilky Tesla. Zřejmě využije platformu nedávno odhaleného Modelu 3.

Mnoho informací o novince zatím k dispozici není, manažer značky pro severské země Peter Bardenfleth-Hansen ale nedávno prozradil, že nový sporťák bude vypadat jinak než první generace, bude větší a rychlejší.

Původní Roadster dokázal zrychlit z klidu na stovku za 3,7 sekundy a chlubil se normovaným dojezdem až 600 kilometrů. Novinka by tyto hodnoty měla posunout dál. Zvlášť v oblasti akcelerace se mohou dít zajímavé věci, zvlášť když si uvědomíme, že velký sedan Model S dokáže v nejrychlejším provedení zrychlit z nuly na 100 km/h za 2,8 sekundy.

Spekuluje se ale také o jménu, nový sporťák se už nemusí jmenovat Roadster, ale třeba Model R. Nejistý pak je také příjezd na trh. Tesla totiž v současné době řeší urychlení výroby a především se chystá na "masovou" produkci sedanu Model 3. Roadster tedy v tuto chvíli jistě není prioritou. I proto se jeho představení očekává nejdříve v roce 2019.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů