Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tenhle Kodiaq ve verzi pick-up by byl více než důstojným nástupcem Felicie Fun

Naše téma
Jiří Švamberk | 25.03.2019
Kodiaq Pick-up je pouhým cvičením 35 žáků Středního odborného učiliště strojírenského a jde v pořadí již o šestý automobil, který pod taktovkou mladých talentů vznikne. | foto: Škoda Auto
Alespoň to si myslí studenti Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto.
Poslední pick-up od mladoboleslavské škodovky skončil v roce 2001, kdy Felicii naradila Fabia. Velmi oblíbený model Felicia Pick-Up tak skončil bez náhrady. Ale než začnete jásat, že v Česku postaví další pick-up, musíme vás zklamat.  Tenhle pick-up na základech Kodiaqu není ničím jiným, než pouhým cvičením 35 žáků Středního odborného učiliště strojírenského a jde v pořadí již o šestý automobil, který pod taktovkou mladých talentů vznikne.

Výrazná oranžová barva unikátního školního projektu dává vzpomenout na lifestyle model Felicia Fun, který vnikal ke konci výrobního cyklu Felicie a dnes patří mezi vyhledávané kousky novodobé historie Škoda Auto. S vekou pravděpodobností se tento model stal předlohou pro další z řady jedinečných designérských projektů.

Zda bude i tento Kodiaq vysouvací druhou řadu sedadel do nákladového prostoru, jako tomu bylo v případě Felicie Fun, není jisté, ovšem rozhodně by se takto řešená sedadla k projektu hodila.  

Kodiaq Pick-up je pouhým cvičením 35 žáků Středního odborného učiliště strojírenského a jde v pořadí již o šestý automobil, který pod taktovkou mladých talentů vznikne.


Kodiaq v provedení pick-up není prvním projektem toto druhu pro studenty Středního odborného učiliště strojírenského Škoda Auto. V roce 2015 dali vzniknout konceptu Funstar, který byl postaven na Fabii. Dalšími počiny jsou kabriolet Citijet postavený na modelu Citigo, Atero Coupé na základech Rapidu Spaceback, elektrická buggina rovněž na základech Citigo a loňský Sunroq, čtyřdveřový kabriolet postavený na modelu Karoq. Stejně jako v případě ostatních, také tento pick-up vznikne jen v jediném exempláři, který bude nejspíš vystaven v létě na akci GTI Treffen u jezera Wörtersee.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů