Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tenhle Civic chcete! Pocta soutěžním strojům skupiny B má motor z NSX

Naše téma
Jiří Švamberk | 06.05.2019
Šestiválcový Civic třetí generace s motorem z NSX | foto: archiv
Brzdy a chlazení pocházejí z Corvette.
V Americe se najde opravdu hodně šílených a pološílených přestaveb, ale jen málokdy se ukáže taková, o níž může autor tvrdit, že jde o tajný projekt Hondy a lidi mu to spolknou i s navijákem.

Andy Barcheck, známý stavitel hot rodů, přesně jeden takový postavil. Honda Civic třetí generace s motorem V6 za předními sedadly je poctou automobilům skupiny B, jako jsou Metro nebo Renault. A téměř všichni, který takový příklad vyprávěl, mu uvěřili.
 
Barcheck jako pohon zvolil 2,5litrový V6 z Acury, který vyžadoval hodně velké úpravy platformy starého Civicu. Velkou výzvou byl podvozek, který nebyl koncipován k tomu, aby se dokázal vypořádat s takovou hmotností uprostřed vozu. Palivová nádrž byla přesunuta dopředu a chladič a brzdy jsou z Chevrolet Corvette.

Šestiválcový Civic třetí generace s motorem z NSX

 
Tenhle brutální Civic skutečně vznikl za účelem závodění a Barcheck s ním také závodil v autocrossu a vyhrál i několik cen. Poté, co si Barcheck našel další projekt, šestiválcový Civic prodal. Během let změnil majitele ještě několikrát, než zakotvil u současného, který ho má již přes deset let. Ten ho dal do perfektního stavu a motor vyměnil za 3,2 V6 z NSX. Tuto změnu Barcheck kvitoval, protože auto zkonstruoval s ohledem na daleko větší výkon.

Na přiloženém videu se můžete podívat, jak se původní majitel po letech znovu setkává se svým mistrovským kouskem.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů