Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Téměř pětina českých řidičů prý vyzkoušela sex za volantem

Naše téma
ČTK, Redakce | 23.01.2015
Ilustrační foto. | foto: Thinkstock
Praha - Téměř pětina českých řidičů alespoň jednou při řízení auta provozovala sexuální praktiky, více než třetina zase měla v autě sex, když neřídila. Zhruba 40 procent šoférů píše během jízdy textové zprávy a 61 procent telefonuje.
Vyplývá to z listopadového průzkumu pojišťovny Generali.

Dvě třetiny českých řidičů ve svém autě nocovaly a 37 procent lidí ve vozidle kouří. Devět z deseti šoférů nezastavuje stopařům, do auta by je v žádném případě nevzalo 78 procent respondentů. Pětina držitelů řidičského oprávnění by v autě nesnesla domácí zvíře, naopak tchýni by nedovolilo nasednout pouze devět procent řidičů.

Mezi činnosti, které čeští šoféři ve většině případů provozují, patří konzumace jídla a nealkoholického pití. Celých 94 procent motoristů přiznalo, že za volantem nadává. Skleničku před jízdou nebo při ní si nikdy nedalo 95 procent držitelů řidičského oprávnění.

"Průzkum ukázal, že tuzemští řidiči jsou sice zodpovědní, co se týče konzumace alkoholu, ale zároveň i to, že se během jízdy ve většině případů nevěnují stoprocentně řízení. To může v mnoha případech vyústit v kolizi například s jiným vozidlem," podotkl mluvčí Generali Jiří Cívka. Dodal, že řada řidičů, viníků dopravní nehody, musí škody na svém vozidle hradit ze svého. Až dvě třetiny domácností totiž nemají uzavřené havarijní pojištění na žádné ze svých vozidel.

I když počty řidičů pod vlivem alkoholu, kteří zaviní dopravní nehodu, rok od roku klesají, roste počet případů, kdy byl viník ve stavu naprosté opilosti. "Více než dvěma třetinám řidičů, kteří pod vlivem alkoholu zapříčiní dopravní nehodu, policisté naměří více než jedno promile alkoholu v krvi. Při těchto nehodách také zaznamenáváme nejvíce usmrcených," říká Jozef Bocán z Policejního prezidia ČR.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů