Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Taxi Nissan NV200 bude jezdit i v Barceloně

Naše téma
Redakce | 04.12.2012
Taxi Nissan NV200 | foto: Nissan
Barcelona – Španělské město se vydává na cestu mobility s nulovými emisemi díky strategii společnosti Nissan pro vozy taxislužby NV200 nové generace
Společnost Nissan představila model Nissan NV200 a koncept e-NV200 jako novou generaci vozů taxislužby pro Barcelonu.

Představení nového barcelonského taxi proběhlo společně s představením chystaného modelu pro New York a zúčastnili se jej také starosta Barcelony Xavier Trias, místostarosta Antoni Vives, generální manažer Nissan Europe pro užitkové vozy a fleety Jordi Vila a manažer Nissan Iberia pro užitkové vozy a fleety Francisco Sauco.

Barcelonské taxi NV200 i koncept pro londýnské černé taxi vycházejí z modelu NV200, který se vyrábí v závodě Nissan Zona Franca.

Pozice společnosti Nissan v oblasti elektromobilů napomáhá zároveň také strategii barcelonského zastupitelstva propagovat udržitelnou mobilitu ve městě a příměstských oblastech a postavit z velké části na elektromobilech svůj ekonomický rozvoj a konkurenceschopnost.

Město se navíc zavázalo zajistit dobíjecí infrastrukturu více než 250 dobíjecích míst po celém městě, aby bylo připraveno na okamžik, kdy obyvatelé začnou přecházet na udržitelnou mobilitu s nulovými emisemi.

Model NV200 Barcelona Taxi bude v prodeji od 2. ledna 2013. Pro 10 500 držitelů licence taxislužby a pro více než 225 000 cestujících, kteří denně v Barceloně taxíky využívají, se tak otevře nová možnost dopravy.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů