Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Takto vypadá nové auto pro službu Uber. Vznikat bude ve Velké Británii

Naše téma
Radek Pecák | 18.12.2021
Vůz Arrival pro službu Uber | foto: Arrival
Na vývoji vozidla spolupracovali také samotní řidiči přepravní služby Uber.
Jen půl roku prý trvaly vývojové práce na prototypu nového elektromobilu, který je připraven speciálně pro potřeby služby Uber. Britský startup Arrival připravil sice malé, ale uvnitř nebývale prostorné auto.

Prohlédnout si ho můžete ve fotogalerii.

Cestující, kteří se posadí dozadu, prý mají mít pro nohy dvojnásobně velký prostor oproti srovnatelně velkým osobním vozům. Velká pozornost se věnovala také zajištění výborného výhledu jak pro řidiče, tak ostatní lidi uvnitř.

Jinak je ale interiér pojatý dosti minimalisticky. Třeba před volantem není vůbec žádný přístrojový štít, veškeré potřebné informace lze zobrazit pouze na jediném velkém centrálním displeji.

Přesto to zřejmě bude řidičům Uberu vyhovovat. Ti se ostatně podíleli na vývojových pracích.

Zatím Arrival nezveřejnil vůbec žádné technické parametry. Tedy ani velikost, výkon motoru a dojezd na jedno nabití. Také se zatím neví, jaká bude cena, a kdy se auto dostane na trh.

Společnost Arrival dosud představila elektrickou dodávku a autobus. Příští rok hodlá zahájit sériovou produkci v nové továrně. Investice na své projekty získal mimo jiné také od korejských značek Hyundai a Kia.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů