Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Takhle kupují auta boháči v Dubaji. Prohlédněte si největší showroom Bentley

Naše téma
Redakce | 18.08.2016
dalších 10 fotek
Bentley v Dubaji otevřelo svůj největší showroom. | foto: Bentley
Britská automobilka Bentley tradičně oslovuje movitou klientelu. A podle toho se také musí snažit je zaujmout. Nejde jen o samotná auta, ale třeba i způsob jejich prodeje. V Bentley to pochopitelně dobře vědí, což značka dokazuje otevřením svého největšího showroomu na světě.
Asi vás příliš nepřekvapí, že autosalon stojí v Dubaji, tedy v místě vyhlášeném vysokou koncentrací zámožných lidí - navíc ochotných utrácet za drahé automobily.

Nový showroom je opravdu nápadná stavba. Má šest pater a celkovou plochu sedm tisíc čtverečních metrů. Kromě luxusního vybavení, hodnotných materiálů a prostor pro prezentaci vozů tu najdeme několik dalších místností, například VIP salónek, místnost vyhrazenou pro personalizaci vybraného modelu nebo střešní zahradu.

Zvláštností pak je fasáda budovy, kterou tvoří 160 tisíc LED diod, které umí měnit barvy a dokonce jsou schopny "přehrát" i obraz streamovaného videa. U vchodu se pak nachází malý umělý vodopád, na který je zpravidla promítána nějaká grafika.

Bentley v Dubaji otevřelo svůj největší showroom.



Jenže to není všechno. Showoom je dále vybaven systémem na rozpoznávání registračních značek. Pokud tento systém při příjezdu pozná značku pravidelného zákazníka, promítne "přes" vodu vodopádu osobní přivítání.

Blízký východ je pro Bentley lukrativním trhem, po severoamerickém, čínském a evropském tím nejdůležitějším. V loňském roce tam automobilka prodala 1263 vozů, což představuje více než desetinu globálních prodejů značky (v roce 2015 Bentley prodalo celkem 11 020 aut).

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů