Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Takhle by měla vypadat Škoda Kodiaq. Koncept se představí v Ženevě

Naše téma
Redakce | 02.02.2016
Koncept Škoda VisionS. | foto: Škoda Auto
Automobilka Škoda Auto zveřejnila první ilustrace studie VisionS, kterou představí na březnovém autosalonu v Ženevě. Koncept přitom naznačuje podobu očekávaného SUV jménem Kodiaq.
Studií VisionS (S vychází ze zkratky SUV) Škoda poprvé ukazuje, jak by mohlo vypadat nové SUV, jež bude prostorově větší než Yeti. Koncept na délku měří 4,7 metru, široký je 1,91 metru a vysoký 1,68 metru.

Vzhled pochopitelně rozvíjí aktuální designový směr značky, všimnout si tedy můžeme čistě a ostře tvarovaných hran, typické masky chladiče, která však alespoň na ilustraci vypadá výrazněji než obvykle, či ostré linie podél celého boku.

Nezvyklé jsou čtyři vysoko umístěné a klínovitě tvarované světlomety využívají techniku LED. Koncové svítilny si sice ponechávají tvar písmene C, ale jsou hodně úzké.

Koncept Škoda VisionS.


Studie přijíždí se třemi řadami sedadel a nabízí místo pro šest cestujících, sériové provedení pak samozřejmě nabídne klasické sedmimístné uspořádání - třetí řada sedadel bude za příplatek. 

Produkční verzi nového SUV by Škoda měla představit v září na autosalonu v Paříži.

Vůz bude technicky blízce spřízněný s novým Volkswagenem Tiguan, má být ale větší a prostornější. O nabídce motorů lze zatím jen spekulovat, jisté je použití přeplňovaných jednotek koncernu Volkswagen. Půjde o zážehové agregáty 1.4 TSI a 2.0 TSI a turbodiesel 2.0 TDI v různých verzích. Výkonem by měly pokrývat pásmo od 115 do 220 koní. Později by mohl dorazit také plug-in hybrid.

Zajímavě vypadají informace o ceně: podle německého Auto Bildu bude začínat na nějakých 24 000 eur (v přepočtu zhruba 650 tisíc korun). Kodiaq prý také bude mít ambice konkurovat prémiovým soupeřům typu Audi Q5 či BMW X3, proto lze očekávat bohatší standardní výbavu, než je u škodovek obvyklé. Bude například údajně první Škodou, která dostane head-up displej.

Koncept Škoda VisionS.


Do prodeje vůz zamíří zřejmě ještě před koncem roku 2016.

Kodiaq však nebude jedinou novinkou automobilky Škoda na poli SUV. V roce 2017 například dorazí druhá generace Yetiho. Mladoboleslavský výrobce však také potvrdil další dvě SUV, i když zatím jen pro čínský trh. Je ale velice pravděpodobné, že obě dostanou i svoje evropské verze. V prvním případě by se mělo jednat o crossover na způsob kupé-SUV, tedy vůz podobný například BMW X4, případně větší X6.

Druhým vozem bude kompaktní model menší než Yeti. Půjde o konkurenta například Renaultu Captur či Nissanu Juke.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů