Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Takhle by měl vypadat monopost formule1 v roce 2021!

Naše téma
Jiří Švamberk | 13.09.2018
Koncept formule 1 pro rok 2021 | foto: archiv
Tuto vizi na technickém semináři před Velkou cenou Singapuru představil Ross Brown.
Ross Brown, ředitel pro oblast motorsportu, na technickém semináři před víkendovou Vekou cenou Singapuru ukázal vizi FIA, jak by měl vypadat závodní vůz pro rok 2021. Přestože jednání probíhala za zavřenými dveřmi, obrázek konceptu se okamžitě objevil na sociálních sítích.

Tento koncept je výsledkem spolupráce FIA s týmy formule 1 a má královně motorsportu vrátit bývalý věhlas a znovu přilákat fanoušky, kteří se v poslední době od formule 1 odvracejí.

Na konceptu je patrné, že přední přítlačné křídlo je řešeno daleko jednodušeji, s bočními křidélky, které jsou výrazně vyšší, než doposud. Boční kapotáž je také méně komplikovaná a kryt motoru a zadní přítlačné křídlo se jeví jako jeden díl. Zadní křídlo rovněž působí, jakoby objímalo zadní kola, což není ani tak z důvodu aerodynamiky, ale spíše bezpečnosti – v případě kolize na sebe auta nenajedou, což v minulosti vedlo k ošklivým karambolům.

Pozměněná kapotáž v oblasti motoru může mít také co do činění se změnami ohledně systému DRS. Ross Brown je totiž velkým zastáncem toho, aby se tento pomocník při předjíždění přestal využívat.

 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů