Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Svezli jsme se Peugeotem 308 SW: Kombi má šarm a prostorem nešetří

Naše téma
Viola Procházková | 23.05.2022
dalších 8 fotek
Peugeot 308 SW pro rok 2022 | foto: Viola Procházková a Peugeot
Aut s klasickým typem karosérie je stále méně, přesto se tu a tam nějaký povedený kousek objeví. Peugeot 308 SW je jedním z nich. Kromě praktičnosti zaujme i komfortem a stylem. 
Přesně před čtyřmi měsíci jsme se seznámili s krátkou variantou Peugeotu 308, jež se dočkala vřelého přijetí ve světě i v Česku. „První ohlasy od zákazníků vyzdvihují zcela dle očekávání design, dále jízdní vlastnosti a za třetí spotřebu,” komentuje reakce spokojených majitelů šéf českého zastoupení značky Marco Venturini. Třistaosmička dokázala, že nezapomíná na žádnou z tradičních hodnot značky, k nimž vždycky patřila rodina, komfort i francouzský šarm. Verze SW teď přináší novinku v praktičtějším balení, které nabídne více prostoru, aniž by ztrácelo na atraktivitě a pohodlí. 

Oproti aktuálnímu hatchbacku je SW celkově delší o 269 mm, rozvor narostl o 55 mm. V porovnání s minulou generací kombi je novinka delší o 51 mm. Celkový objem kufru 608 litrů udělá dojem i na protřelé chalupáře (u hybridní verze je nutno počítat s hodnotou o 60 litrů nižší). Při sklopení zadních sedaček, které jsou dělené v poměru 40:20:40 a sklopitelné stiskem tlačítka, je možnost do kabiny uložit předmět o délce až 185 cm. 

Působivou zelenou Olivine, která tak sluší krátké třistaosmičce, byste v konfigurátoru hledali marně. Jako svou „signature“ barvu dostala verze SW odstín Avatar Blue, pro kterou těžko hledáme české označení, každopádně vypadá velmi efektně.

Kabina se od krátké verze v ničem neliší. Minimalistický design se již obejde téměř bez tlačítek, naopak klade důraz na personalizaci nabídky, zastoupenou zkratkami i-Toggles, a efektní zobrazení. Novinkou jsou stylové doplňky vytvářené metodou 3D tisku – držák na brýle, nápoje nebo mobilní telefon. 

Přestože se Peugeot nevyhýbá elektrifikaci, nabídka u prodloužené třistaosmičky stále zahrnuje klasické spalovací motory, a to jak benzínové, tak naftové. Zákazníci mají na výběr ze dvou výkonových variant zážehového přeplňovaného tříválce s objemem 1,2 litru, čtyřválcového turbodieselu s objemem 1,5 litru a dvou plug-in hybridních verzí s výkonem 180 nebo 225 koní. Plně elektrická verze by měla vstoupit na trh během příštího roku.

Kratičké svezení ukázalo, že podvozek je snad ještě o chlup komfortnější než u krátké verze. V kombinaci s velmi důkladným odhlučněním a ergonomickými sedadly (v případě automatu také sametově naladěnou převodovkou) vzniká celek, pro nějž je komfort posádky jasnou prioritou.  

Cenovka Peugeotu 308 SW startuje na hezky zapamatovatelné hranici 555 000 Kč za základní benzinovou motorizaci 1,2 PureTech a výbavu Active Pack. V nejvyšší výbavě GT Pact se silnější Plug-In hybrid vyšplhá na více než dvojnásobek. Kompletní ceník najdete v galerii. 

Máte-li zájem vidět nové SW na vlastní oči, vytipujte si některou ze zastávek roadshow Emotion Day. Peugeot na ni vyráží s modelovými novinkami již 1. června a v rámci 40 dnů navštíví 38 míst v Česku. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů