Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Svět se mění! Velký Ford F-150 vyjede jako elektromobil, má konkurovat Tesle

Naše téma
Jan Markovič | 18.01.2019
dalších 11 fotek
Ford F-150 | foto: Ford
Nejprodávanější auto v USA se bude brzy připojovat do zásuvky. Ve hře je i hybridní verze.
Příchod doby elektrické je na spadnutí. Dokazují to i nejnověji zveřejněné plány automobilky Ford. Ta chystá elektromobil F-150. Auto, které se v Česku oficiálně neprodává, je v USA naopak vůbec nejúspěšnějším vozem. Pro modrý ovál jde navíc o velmi výdělečné auto, na celém světě prodal přes milion kusů tohoto velkého pick-upu.

„Budeme elektrifikovat řadu F. Půjde o elektromobil a hybrid,“ řekl Jim Farley, šéf globálních prodejů Fordu agentuře Detroit Free Press. O hybridu se hovořilo už dříve, elektromobil zmínil teprve nyní.

Krok Fordu je pochopitelný. Kalifornská automobilka Tesla, která platí za udavače směru v elektromobilitě, už delší čas hovoří o svých plánech na elektrický pick-up, který by právě Fordu F-150 mohl konkurovat. Stejně tak jsou ve hře i dva startupy Rivian a Atlis. Chystaný Atlis XT by měl na korbě uvézt dvě a čtvrt tuny nákladu a utáhnout přívěs o hmotnosti téměř 16 tun. Rivian přijde na trh se svým pick-upem už na začátku roku 2020.

Mimochodem, elektrifikace by mohla být možností, jak by se velké pick-upy dostaly oficiální cestou do Evropy. Ještě před tím, než ale Ford ukáže model F-150 do zásuvky, se chystá na trh s jeho nejvýkonnější variantou Super Duty. Ta se objeví už příští měsíc na autosalonu v Chicagu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů