Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki z Corolly, nový sporťák Nissanu po 12 letech: Automobilové novinky z Asie

Naše téma
Radek Pecák | 17.09.2020
dalších 8 fotek
Suzuki Swace je po delší době nový kombík v nabídce značky | foto: Suzuki
Po smršti evropských novinek se tento týden objevily premiérové snímky hned několika zajímavých aut asijských značek. Byť se jedno z nich bude vyrábět v České republice.
Již dříve oznámená spolupráce japonských značek Toyota a Suzuki má další konkrétní plod. Stává se jím model Suzuki Swace, který se rovněž  na českém trhu začne prodávat během několika příštích měsíců.

Tento kombík náležející svými rozměry do nižší střední třídy je fakticky po designové stránce upravená Toyota Corolla Touring Sport. Zatímco vpředu je použit jiný nárazník, vzhled zadní partie se s modelem Toyoty shoduje zcela. Samozřejmě až na vyměněné logo a označení modelu.

Na základní sadu fotografií i další novinky se můzete podívat do naší fotogalerie.

Suzuki díky tomu získá jednak rodinný vůz s velkým zavazadlovým prostorem a jednak vůz, který značce umožní na evropském trhu snížit flotilové emise CO2. Swace se totiž bude prodávat s jedinou motorizací, kterou je fullhybrid tvořený atmosféricky plněnou osmnáctistovkou a elektromotorem s výkonem 53 kW. Informace o spotřebě, neřkuli ceně, budou následovat později.

Swace je druhý odtajněný model pro Evropu vzešlý z této spolupráce. Tím prvním bylo (na poměry Suzuki) velké SUV Across. To bude mít pod kapotou také elektromotor, konkrétně půjde o pohon typu plug-in hybrid.

Nissan Z

Příznivce sportovních automobilů nepochybně potěší dlouho odkládaný příchod nové generace Nissanu 370 Z. Číslo 370 Z bude s vysokou pravděpodobností nahrazeno jiným, ale to teď není podstatné. Automobil na fotografiích je sice teprve prototypem, ale je evidentní, že produkční verze se po designové stránce příliš lišit nebude.

Oproti minulé generaci, která se poprvé představila již před předlouhými dvanácti lety, bude tento automobil měřit na délku o 117 milimetrů více. Přesně má tedy toto dvoumístné kupé v podélném směru 4382 milimetrů. Jízdní stabilitě nepochybně prospěje mírné rozšíření i snížení. Výška střechy se totiž nachází jen 1310 milimetrů. Pod kapotou by se měl opět nacházet přeplňovaný šestiválec s objemem tři litry a výkonem kolem 400 koňských sil. 

Automobil si ponechá pohon zadních kol a také manuální převodovku. V interiéru je zachován klasický kulatý volant a řada fyzických tlačítek pro ovládání funkcí vozu.

Hyundai i30 N

Po jarním faceliftu běžných "rodinných" verzí vozu Hyundai i30, nyní korejská automobilka přistupuje k modernizaci sportovní verze vyladěné divizí N. Design je samozřejmě v souladu s nynějšími trendy automobilky a o technických datech se tohoto mnoho neví.

Vlastně tisková zpráva prozrazuje pouze to, že automobil bude nově k dostání také s dvouspojkovou automatickou převodovkou s osmi rychlostními stupni a do výbavy se dostanou i nová devatenáctipalcová kovaná kola.

Lexus LC Convertible Regatta Edition

Tento vůz je mezi ostatními nyní představovanými novinkami spíše třešničkou na dortu. Jedná se totiž o limitovanou edici vyrobenou v počtu 20 kusů. Jeden z nich se ale dostane i od Česka.

Od běžných exemplářů tohoto luxusního kabrioletu s osmiválcem pod kapotou se odlišuje jednak speciálním odstínem modré barvy karosérie a jednak exkluzivním bílo-modrým interiérem. Modré je také plátno, z něhož je vyrobena elektricky ovládaná skládací střecha.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů