Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki představuje "sportovní" Vitaru S. Má nový turbomotor

Naše téma
Redakce | 30.09.2015
Suzuki Vitara S. | foto: Suzuki
Automobilka Suzuki rozšiřuje nabídku modelu Vitara o novou verzi S. Ta dostala upravený vzhled a především nový benzínový turbomotor.
Nová jednotka má objem 1,4 litru, poskytuje výkon 103 kW (140 koní) a točivý moment dosahuje 220 Nm. Výrobce udává průměrnou spotřebu v kombinovaném cyklu v rozmezí 5,2 až 5,5 l/100 km.

Motor, který Suzuki označuje jako 1.4 BoosterJet, lze kombinovat s pohonem předních kol i čtyřkolkou, na výběr jsou také dva typy převodovek. Manuální i automatická mají šest stupňů.

Suzuki Vitara S.


Automobilka nový agregát nabízí pouze ve Vitaře s přídomkem "S", která se od běžné varianty modelu liší zejména novou pětidílnou maskou chladiče, černými sedmnáctipalcovými litými koly či červenými detily v interiéru.

Výbava vychází z nejvyššího stupně Elegance, takže je poměrně bohatá. Zahrnuje například sedm airbagů, automatickou klimatizaci, multimediální systém s navigací, bezklíčové odemykání či adaptivní tempomat. Základní cena činí 489 900 Kč, provedení s pohonem všech kol s manuální převodovkou stojí 537 900 Kč, čtyřkolka s automatem pak 581 900 Kč.

Suzuki Vitara S.



Dosud byla Vitara k dispozici pouze se dvěma motory. Oba mají čtyři válce, objem 1,6 litru a výkon 120 koní (88 kW). Turbodmychadlo využívá jen nafťák, benzinová jednotka je atmosférický plněná. 

Test Suzuki Vitara najdete zde.

K turbodieselu se pak váže ještě jedna novinka. Nyní si zájemci budou moci k nafťáku zvolit novou dvouspojkovou automatickou převodovku TCSS se šesti stupni.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů