Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Suzuki představilo nový Swift. Design nepřekvapí, interiér ale prokoukl

Naše téma
Jan Zajíc | 28.12.2016
dalších 13 fotek
Suzuki
Japonská automobilka Suzuki konečně odhalila novou generaci malého hatchbacku Swift. Představení vozu potvrdilo dřívější náznaky, že novinka vzhledově naváže na aktuální provedení.
Obě generace totiž mají podobné tvary i linie, změnily se však detaily. Jiná je maska chladiče, světlomety pak mají odlišný tvar a novinkou je také černý zadní sloupek vytvářející dojem plovoucí střechy. V C sloupcích jsou navíc ukryty kliky zadních bočních dveří.

Rozměrově je nová generace prakticky stejná jako ta současná. Na délku měří 3840 milimetrů (je tedy o 10 mm kratší), široká je 1695 mm (stejně jako nyní) a 1500 mm vysoká (-10 mm). Rozvor se protáhl o 20 milimetrů na 2450 mm.

Zde se sluší připomenout, že Suzuki zatím odhalilo pouze provedení pro japonský trh, evropská verze, která bude představena na březnovém autosalonu v Ženevě, může mít rozměry lehounce odlišné.

Jestliže design exteriéru navazuje na předchůdce, interiér prokoukl výrazně. Najdeme v něm novou palubní desku s dotykovou obrazovkou multimediálního systému, volant se zploštělou spodní částí a samozřejmě moderní výbavu, která zahrnuje řadu elektronických asistentů či služby spojené s konektivitou.

Jako hybrid. Nebo čtyřkolka
V oblasti techniky zatím panuje několik otazníků, motorizace pro japonský trh se totiž mohou od těch pro Evropu lišit. V domovině každopádně Swift bude k dispozici s 1,2litrovým čtyřválcem o výkonu 91 koní (67 kW), dále s přeplňovaným litrovým tříválcem o výkonu 102 koní (75 kW) a také v hybridní variantě, u níž se spojí atmosférická benzínová dvanáctistovka s elektromotorem. Suzuki nabídne také provedení s pohonem všech kol.

Uvidíme, která z motorizací se nakonec objeví na starém kontinentu. V případě ostřejší verze Swift Sport se každopádně hovoří o přeplňovaném 1,4litrovém čtyřválci o výkonu 140 koní (103 kW).

ČTĚTE TAKÉ: Kia se chystá odhalit nové Picanto. Takhle má vypadat
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů