Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

SUV se v roce 2020 zhusta dočkají elektrifikace. Známe ale i nová "klasická"

Naše téma
Radek Pecák | 03.01.2020
dalších 14 fotek
Jeep Gladiator | foto: Jeep
Kategorie vozů SUV byla v posledních letech tou, která se nejvíce rozrůstala. Letos už automobilky tolik novinek v tomto segmentu nenabídnou.
Pokud bychom počítali všechny sportovní a elektrifikované verze, bylo by letošních nových vozů SUV více než padesát. Jenže, skutečných novinek, tedy nových generací, případně zcela nových modelů, bude jen kolem dvou desítek. Na ty již odtajněné se můžete podívat do naší galerie.

Zajímavou novinkou se nepochybně stane příchod nové generace legendárního vozu Land Rover Defender. Ta měla svoji premiéru minulé září na autosalonu ve Frankfurtu. Na rozdíl od dlouhá desetiletí vyráběného hranatého automobilu již novinka nebude pravověrným offroadovým vozem, ale zařadí se do proudu sportovně-užitkových aut.

Jednu z největších aktivit v této kategorii vyvine japonská značka Nissan. Nový Juke je již odtajněný. Ve srovnání s první generací značně povyrostl a podstatně se proměnil i interiér. Na jaře se pak představí také třetí vydání superúspěšného typu Qashqai. 

Totéž se dá říci o značce s modrým oválem, tedy Fordu. To začne rok uvedením novinky Puma, následovat bude nová generace Kugy a na konci jara přijde i velký vůz Explorer.

Jeep, což je značka, která vlastně nic jiného než SUV nenabízí, připravil facelift pro Compass a začne i do Evropy vozit vůz Gladiator, neboli z offroadu Wrangler odvozený pick-up.

Prémiová německá trojice se bude snažit zákazníky zaujmout plejádou sportovně zaměřených verzí svých SUV. Třeba Audi bude mít šestisetkoňové RS Q8 a BMW divizí M upravené vozy X5 a X6. Mercedes-Benz zase vyvinul luxusní variantu největšího SUV GLS Maybach. Začne nabízet také nové GLA.

V Česku se začne dělat nový Hyundai Tucson
Z menších SUV, která jsou určena pro zákazníky s méně tučnými konty, je třeba kromě výše uvedeného Fordu Puma určitě zmínit Peugegot 2008, Renault Captur, v létě modernizovaný Seat Ateca či Peugeot 3008, dále facelifty vozů KIA Stonic,Fiat 500 X Opel Crossland, Honda CR-V, Hyundai Santa Fe i Mazdy CX-3. Ve druhém pololetí by se měl objevit také nový Hyundai Tucson, Mitsubishi Outlander a Mazda CX-5.

Kdo má zájem o plug-in hybridní SUV, bude mít v tomto roce rozhodně také z čeho vybírat. Plug-in hybridní bude moci být nově Citroën C5 Aircross, Jaguar E-Pace, Jeep Wrangler a Renegade, Range Rover, Discovery, Opel Grandland, Peugeot 508 a 3008, Seat Tarraco, Toyota RAV 4, Volkswagen Touareg.

Z čistých elektromobilů je třeba určitě zmínit novou Škodu vzešlou z konceptu Vision iV, Audi, cále produkty prémiových značek: Audi e-tron Sportback, Audi Q4 e-tron, BMW iX3, a Mercedes-Benz EQB či Lexus UX EV.

Elektrický bude však také třeba nový Opel Mokka, Volvo XC 40 Recharge či Peugeot e-2008.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů