Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

SUV od Lamborghini má být krotké a jemné. Urus bude cílit na ženy

Naše téma
Redakce | 02.09.2016
Koncept Lamborghini Urus. | foto: Lamborghini
Italská automobilka Lamborghini si od chystaného SUV, které by se mělo začít prodávat v roce 2018, slibuje zdvojnásobení svých prodejů. Velká část kupců nového "esúvéčka" by se přitom měla rekrutovat ze skupiny lidí, která aktuálně nepatří mezi typickou "cílovku" tohoto slavného výrobce.
Lamborghini totiž od připravovaného modelu Urus očekává zejména nárůst zájmu mezi ženami. Šéf automobilky Stefano Domenicali proto přiznal, že nové SUV vyvíjí tak, aby ženám nabídlo odpovídající vlastnosti. A pomohl si přirovnáním k býkovi, tedy zvířeti, které má Lamborghini ve znaku.

"Býk je vždycky agresivní, ale chtěl bych nám do budoucna zajistit i jinou filosofii: býk může být i krotký," řekl Domenicali agentuře Bloomberg.

I když tedy automobilka slibuje vzhled i řízení jako u "opravdového Lamborghini", poskytne autu jemnější charakter a každodenní použitelnost. Silnou stránkou modelu by pak měla být možnost široké individualizace vzhledu. Aktuálně ženy tvoří jen 5 procent zákazníků slavné italské firmy.

Kromě majetnějších zástupkyň něžného pohlaví bude Urus cílit také na rodiny a obecně movité zákazníky ve věku od 30 do 45 let.

Koncept Lamborghini Urus.



Nové SUV od Lamborghini se má začít prodávat v roce 2018 a jeho cena bude začínat na částce 4,8 milionu Kč. Novinka už prý má téměř hotový vnější design, který se má lišit od studie Urus, kterou automobilka představila v roce 2012. I když některé charakteristické prvky si údajně zachová.

Očekává se nasazení čtyřlitrového osmiválc se dvěma turbodmychadly s výkonem okolo 600 koní - půjde tak o první sériově vyráběné "Lambo" s přeplňovaným motorem. Důvody jsou jak nižší normované emise, tak větší točivý moment dostupný v nižších otáčkách. Automobilka však tvrdí, že nepůjde o stejnou jednotku, jakou už používají modely Bentley a Audi, které stejně jako Lamborghini patří pod koncern Volkswagen.

V případě zájmu o turbodiesel se výrobce nebrání ani naftovému motoru. Do roku 2020 Lamborghini plánuje také hybridní verzi.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů