Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

O skříňovou Pragu V3S se strhla bitva. Její cena v dražbě vzrostla o 170 tisíc

Naše téma
Petr Krňávek, Daniela Martinovská | 06.11.2023
dalších 17 fotek
Dražba techniky civilní ochrany v Šumperku. | foto: Deník/Petr Krňávek
V areálu Kova Invest na okraji Šumperku bylo první listopadový den živo. V jedné z hal probíhala dražba techniky sloužící pro potřeby civilní ochrany. Zájemci si tak mohli koupit elektrocentrály, radiostanice, polní kuchyně či polní toalety. Jak uvedl Šumperský a Jesenický deník, největší přihazovací bitva se strhla o skříňovou Pragu V3S z roku 1967.
Dražba zaujala zhruba 70 lidí. Do Šumperku přijeli až z Liberce, Prahy nebo Plzně. Podle vedoucí krizového řízení Města Šumperk Michaely Bačové je nabízená technika stará 50 až 60 let. "Její využitelnost pro odstraňování následků mimořádných událostí nebo řešení krizových situací je minimální,“ dodala Michaela Bačová.

Nejvíce se uchazeči zajímali o skříňovou Pragu V3S vyrobenou roku 1967. „Auto je s technickou, registrované, provozuschopné a pravidelně servisované i projížděné,“ popsala hlavní trhák dražby. Vyvolávací cena byla 20 tisíc korun. Ovšem vyšplhala až na konečných 190 tisíc. 

Podívejte se, co vše si mohli zájemci v dražbě koupit: 

„Zájemci jsou zejména nadšenci nebo lidé, kteří se v historické technice orientují. O technických parametrech mají povědomí, dotazují se spíš na průběh dražby samotné,“ doplnila Bačová.

Nové majitele už má i trojice elektrocentrál. Byly vydraženy za ceny od 34 do 44 tisíc korun, polní kuchyně za 35 tisíc, vysílačky od 200 do 410 korun. Prodat se za vyvolávací cenu 500 korun podařilo i polní toaletu.

Prodávanou techniku získal v první polovině 90. let 20. století šumperský okresní úřad. Tehdy ji jako přebytečnou vyřazovala armáda nebo správa hmotných rezerv. Po zrušení okresních úřadů v roce 2002 přešla část techniky pod hasičský záchranný sbor, zbytek zůstal městu Šumperk.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů