Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Subaru uvádí modernizovanou verzi Forestera. K mání je od 925 000 Kč

Naše téma
Radek Pecák | 19.02.2022
dalších 8 fotek
Modernizované Subaru Forester se prodává od 925 000 Kč | foto: Subaru
Oblíbené japonské SUV se během modernizace lehce změnilo zvenčí. Navíc výrobce připravil vylepšení asistenčních systémů i některých funkcí.
Ve čtyřech stupních výbav se bude nabízet modernizované provedení rodinného SUV Subaru Forester. Tento model je v nabídce japonské značky již 25 let. Nyní ho lze koupit od 925 000 Kč.

Modernizované provedení si můžete prohlédnout v naší komentované fotogalerii.

V ceně základní výbavy jsou již třeba také natáčecí LED přední světla, mlhovky, sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny, střešní ližiny, kožený volant, dvouzónová automatická klimatizace, vyhřívaná přední sedadla, rádio s šesti reproduktory, parkovací kamera či pětiletá záruka s omezením nájezdu na 200 000 kilometrů.

Během modernizace výrobce upravoval přední světlomety, výplň masky chladiče nebo tvar spodních částí nárazníků a zadního spoileru. Z hlediska techniky lze zmínit upravené přední tlumiče nebo lehce upravenou funkčnost systému X-Mode pro jízdu v terénu. Ten je aktivní do rychlosti 40 kilometrů v hodině, pak se se sice po překročení této hranice deaktivuje, ale znovu se spustí, když tempo poklesne na 35 kilometrů v hodině.

Hračičkové určitě ocení možnost ovládání klimatizace prostřednictvím gest, ale podstatnější je vylepšení bezpečnostních asistenčních systémů. To souvisí také s instalací nových kamer pro systém EyeSight čtvrtí generace. Kamerový systém se vyznačuje téměř zdvojnásobeným zorným polem a jeho součástí je 11 bezpečnostních funkcí, z nichž jsou 3 nové. Jedná se o automatické nouzové řízení, adaptivní tempomat s funkcí centrování v jízdním pruhu a prevenci vybočení z jízdního pruhu, která dokáže rozpoznat jízdní pruh nejen podle dělicích čar, ale například také podle okraje vozovky či trávy vedle ní. Předkolizní brzdový systém nyní poskytuje rozšířenou podporu pro předcházení kolizím na křižovatkách.

Mezi další bezpečnostní systémy patří funkce udržení v jízdním pruhu Lane Keep Asisst (LKA), detekce vozidel vzadu Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD), brzdění před překážkou při couvání (RAB), boční kamera Side View Monitor a systém sledování řidiče Driver Monitoring Systém (DMS).

Terénní režim X-Mode je nyní vybaven vylepšenou dvojici módů pro různé povrchy pod koly: „Snow/Dirt“ (sníh/štěrk) a „Deep Snow/Mud“ (hluboký sníh/bláto).

Další novinkou Foresteru modelového roku 2022 je strategie řazení e-Active Shift Control, která se automaticky aktivuje v režimu „S“ systému SI-DRIVE a má přinášet zejména na zatáčkovitých silnicích svižnější a projev celého hnacího ústrojí.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů