Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Subaru ukázalo novou Imprezu. Počítá se i s hybridní verzí

Naše téma
Redakce | 23.03.2016
dalších 6 fotek
Subaru Impreza. | foto: Subaru
Japonská automobilka Subaru v New Yorku ukázala podobu nové generace sedanu Impreza. Auto je zajímavé především novou platformou, která počítá se zástavbou hybridního pohonného ústrojí.
Díky nové modulární architektuře Subaru Global Platform se mají budoucí Subaru nejen lépe řídit, ale mají být i pohodlnější a bezpečnější.

Představená Impreza designově navazuje na loňský koncept, který se představil na autosalonu v Los Angeles, jeho vzhled je však výrazně uhlazenější.

Ve srovnání s předchůdcem je novinka o 41 milimetrů delší (měří 4621 mm), o 38 mm širší (1778 mm) a o 10 mm nižší (1455 mm). Rozvor narostl o 25 mm na 2669 milimetrů.

Subaru Impreza.


Z uvedených změn má těžit prostor v kabině. Interiér kromě toho vypadá moderněji, všimnout si můžeme například hned trojice displejů: hlavní obrazovka patří multimediálnímu systému, zbylé dva pak mají informativní charakter.

Další podrobnosti v tuto chvíli chybí, Subaru totiž zatím odhalilo pouze podobu vozu, technické detaily a podobné záležitosti zveřejní později. Impreza však samozřejmě - jako každé Subaru kromě modelu BRZ - dostane pohon všech kol. Počítá se také s ostrou verzí WRX STi, která zřejmě vsadí na přeplňovaný dvoulitr ve spojení s elektromotorem.

Prodej nové Imprezy by se mohl rozběhnout ve druhé polovině roku, tedy alespoň v případě severoamerického trhu. Termín uvedení v Evropě, kde se jistě bude novinka prodávat také jako hatchback, by mohl naznačit podzimní autosalon v Paříži.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů