Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Subaru ukázalo koncept Viziv, hybridní crossover s pohonem všech kol

Naše téma
Redakce | 08.10.2015
dalších 9 fotek
Koncept Subaru Viziv. | foto: Subaru
Japonská automobilka Subaru odhalila novou studii Viziv. Koncepční crossover dostal hybridní pohonné ústrojí, pohon všech kol a také technologie pro autonomní jízdu.
Naznačuje však také designovou budoucnost značky, dost možná je předobrazem i skutečného malého SUV. Subaru však zdůrazňuje především techniku.

Pod kapotou se nachází hybridní systém, který tvoří turbomotor s menším objemem, zřejmě šestnáctistovka z modelu Levorg, a elektromotor. Spalovací jednotka přitom pohání přední nápravu, tu zadní pak elektromotor.

Koncept Subaru Viziv.


Díky tomu výrobce nemusel použít mechanickou spojovací hřídel, díky čemuž má Viziv před zadními sedadly rovnou podlahu.

Subaru také vyzdvihuje technologie umožňující autonomní jízdu, tedy pohyb vozu bez zásahů řidiče. Viziv představuje modernizovaný systém EyeSight, který využívá stereo kameru a radar schopný monitorovat okolí automobilu. 

Ve spojení s GPS, daty z map a dalšími bezpečnostními asistenty tak auto může s předstihem vědět o případných překážkách na trase, rozpozná dokonce i ostatní vozidla, cyklisty a chodce.

Koncept Subaru Viziv.


Koncept je dále vybaven autopilotem pro jízdu na dálnicích a systémem autonomního parkování. A také umí reagovat na aktuální dopravní podmínky či počasí.

Autosalon v Tokiu začíná 28. října.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů