Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Subaru modernizovalo kupé BRZ. Přibylo i trochu výkonu

Naše téma
Redakce | 27.05.2016
další 3 fotky
Subaru BRZ. | foto: Subaru
Automobilka Subaru představila modernizovanou podobu sportovního kupé BRZ. Kromě lehce omlazeného vzhledu přináší mírně zvýšený výkon a upravenou techniku.
Design se měnil opravdu jen decentně. Všimnout si můžeme nových LED světlometů, odlišného nárazníku, hliníkového křidélka na zádi nebo nových kol. Uvnitř najdeme nový volant nebo třeba 4,2palcový barevný displej v přístrojovém panelu. Auto dostalo také nový multimediální systém.

Technici se však zaměřili na pohonnou jednotku. Jde sice stále o plochý atmosféricky plněný dvoulitrový čtyřválec, jeho výkon ale díky novému sacímu potrubí a výfukovému systému mírně vzrostl - o 5 koní na 205 koňských sil (151 kW). Točivý moment nově dosahuje 212 Nm. Tyto změny ale platí pouze pro verzi s šestistupňovou manuální převodovkou.

Subaru BRZ.


Modernizované BRZ s manuálem se kromě toho může pochlubit kratším stálým převodem, což by mělo vést k působivější akceleraci.

Ovladatelnost a chování na silnici pak mají vylepšit úpravy podvozku. BRZ dostalo například větší zadní stabilizátor, tužší pružiny a jinak naladěné tlumiče. 

Skutečným nadšencům pak Subaru nabídne paket Performance obsahující výkonnější brzdy Brembo, tlumiče Sachs a černá sedmnáctipalcová kola. Tato verze bude k dispozici výhradně se šestistupňovou manuální převodovkou. Dorazí ale bohužel až příští rok.

Standardní modernizované BRZ by se přitom mohlo začít prodávat už na podzim.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů