Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Studie Urban Ride je Citroën C1 v pohorkách. O výrobě rozhoduje i anketa

Naše téma
ČTK, Redakce | 04.10.2014
Citroën C1 Urban Ride. | foto: Citroën
Paříž /FOTOGALERIE/ - Automobilka Citroën na domácím autosalonu v Paříži představila studii C1 Urban Ride. Jde samozřejmě o koncept odvozený z nové generace městského mini z Kolína, jen se veze na moderní vlně crossoverů.
Základ tedy tvoří klasická C1 druhé generace, která spolu se sesterskými Peugeotem 108 a Toyotou Aygo z kolínského závodu TPCA spatřila světlo světa na začátku letošního roku. Urban Ride má ale o 1,5 cm vyšší podvozek a o jeden centimetr se zvýšil rozchod kol. Jiné jsou nárazníky, boční prahy a přibyly ochranné plasty celého spodku karoserie. V nabídce má být klasická nebo plátěná střecha.

Citroën C1 Urban Ride.


O dalším osudu studie není jasno, ale Citroën zřejmě produkci nevylučuje. Návštěvníci pařížského autosalonu totiž mohou hlasovat, zda se bude v Kolíně další verze malého Citroënu C1 vyrábět.

U vystaveného vozu na stánku Citroënu je sloupek s dotykovým panelem, kde může každý návštěvník přidat svůj hlas "ano" nebo "ne" na otázku, zda chce, aby se vůz vyráběl komerčně. Výsledek dotazování zřejmě není nijak závazný, nicméně k němu vedení automobilky bude přihlížet.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů