Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Studie Škoda VisionC: Pětidveřové kupé z Mladé Boleslavi jezdí na zemní plyn

Naše téma
Redakce | 27.02.2014
Škoda VisionC. | foto: Škoda Auto
Mladá Boleslav – Automobilka Škoda ukázala ještě před ženevským autosalonem podobu nové studie s názvem VisionC. Koncept "pětidveřového kupé" přitom má být předzvěstí dalšího evolučního kroku v designu značky. 
Mladoboleslavský výrobce slibuje hlavně expresivnější, dynamičtější a emocionálnější vzhled. Prvním vozem, který nové designové prvky dostane, bude nová Fabia. Tu snad spatříme na podzimním pařížském autosalonu - krátce nato novinka zamíří do prodeje.

Škoda VisionC.


Škoda u konceptu VisionC kromě vzhledu zdůrazňuje také praktickou stránku. Vůz nabízí dostatek místa pro čtyři osoby a jejich zavazadla. I proto auto dostalo rozměrné páté dveře a objemný zavazadlový prostor.

Škoda VisionC.



VisionC stojí na modulární platformě MQB a pod kapotou ukrývá přeplňovaný motor 1,4 TSI s výkonem 110 koní, který je konstruován pro spalování zemního plynu i benzinu (toto pohonné ústrojí dostane také nová Octavia G-TEC).

Škoda VisionC.



Při provozu na zemní plyn spotřebuje vůz 3,4 kg CNG na 100 kilometrů. Škoda tak chce dokázat, že i vozy střední třídy s konvenčním pohonem mohou již dnes dosáhnout náročných hodnot emisí CO2, definovaných v předpisu EU 2020. Další informace ke studii zatím Škoda neprozradila.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů